StoryEditor

ZAGREB ADVENT RUN Humanitarna predbožićna utrka s ciljem promicanja zdravog života

‘Već duže vrijeme bavim se trčanjem, a ovaj projekt sam prije svega odlučila podržati zbog plemenitog cilja‘, govori Kanita

12/12/2022 u 12:22 h
14449
MAJDA ILIć/GLOBAL

Na sedmoj utrci Zagreb Advent Run u centru grada sudjelovalo je 3000 trkača. Natjecatelji i organizatori tako su ponovno pokazali svoje nesebično srce jer je i ove godine dio prihoda od kotizacije išao u humanitarne svrhe. Ove je godine novac doniran humanitarnoj i neprofitnoj udruzi liječnika, zdravstvenog osoblja i roditelja djece s prirođenim srčanim greškama i drugim srčanim bolestima - Veliko srce malom srcu.

Na utrci su sudjelovali i profesionalni i rekreativni trkači različitih životnih dobi. Natjecatelji su mogli odabrati između kraće rute od pet kilometara i duže rute od deset kilometara. Osim trčanjem i humanošću, sudionici su se iskazali i kreativnošću. Naime, većina trkača bila je odjevena u božićne kostime i tako su cijeloj utrci dali poseban božićni štih. Jedna od trkačica bila je i Kanita kojoj je ovo prvi put na ovoj utrci, ali sigurno ne i posljednji.

image
MAJDA ILIć/GLOBAL

"Već duže vrijeme bavim se trčanjem, a ovaj projekt sam prije svega odlučila podržati zbog plemenitog cilja. Ove godine trčim kraću rutu, ali sljedeće ću godine pokušati i ovu od deset kilometara", zaključuje.

Svi natjecatelji krenuli su trčati točno u podne i udružili snage za dobro djelo. Utrku od pet kilometara prvi je završio Danijel Peček, a u ženskoj kategoriji najbolja je bila Nika Rimaj. Duplo dužu rutu prvi je završio Pedro Pineiro, a od trkačica najbrža je bila Sanja Grgić. Ipak, svi trkači koji su ušli u cilj nagrađeni su medaljama.

Uz odlične sportske rezultate valja istaknuti i osnovni cilj utrke, a to je pomicanje granica. Naime, utrka Zagreb Advent Run prije svega promiče zdrav život i životne navike te potiče fizičku aktivnost. Cilj organizatora jest u predblagdansko vrijeme osvijestiti građane na tjelesnu aktivnost te brigu o vlastitom zdravlju. Usto, svojim nesebičnim duhom organizatori i natjecatelji uljepšali su nadolazeće blagdane potrebitima.

image
MAJDA ILIć/GLOBAL

Organizatori cijelog programa su Millenium promocija, vodeća agencija za integriranu tržišnu komunikaciju u Hrvatskoj, te Run Croatia, tvrtka za promociju sporta, zdravog načina života i pobjedničkog duha. Predsjednik Uprave tvrtke Millenium promocija i jedan od glavnih organizatora utrke Mario Petrović kazao je da je suradnja s udrugom Veliko srce malom srcu posebna po tome što je povezala mnoge ljude zbog nesebične humanosti.

27. travanj 2024 08:34