StoryEditor

ŽELI BOLJE REZULTATE Marin Čilić osjeća da nije dosegnuo svoj vrhunac

U karijeri mu je najbolji rezultat bilo treće mjesto na ATP ljestvici
Autor:
Global.
03/11/2020 u 15:44 h
tennis178696_960_720
Pixabay
Marin Čilić u ponedjeljak je u prvom kolu Masters 1000 turnira u Parizu pobijedio mladog Kanađanina Félixa Auger-Aliassimea ukupnim rezultatom 6:0 3:6 6:3 i tako započeo posljednji turnir u ovoj neobičnoj teniskoj sezoni. Dosadašnji su nastupi Čilića spustili na 43. mjesto na službenoj ljestvici Udruge teniskih profesionalaca (ATP) gdje nije bio od 2013. godine, prenose Sportske novosti.

‘Želio bih dostići taj vrhunac‘

Svoj najbolji plasman Čilić je imao 2018. godine kada je bio treći. Jedini rezultat vrijedan pamćenja u ovoj sezoni je osmina finala Australian Opena gdje je Čilić izgubio od Kanađanina Miloša Raonića. "Osjećam da još nisam dosegnuo svoj vrhunac", rekao je nakon pobjede Čilić koji je u karijeri osvojio gotovo sve najbitnije nagrade u svijetu tenisa. Čilić je bolje pojasnio što za njega znači vrhunac, prenosi Hina. "To znači da se na terenu osjećam najbolje fizički, mentalno tehnički, da igram svoj najbolji tenis. Želio bih dostići taj vrhunac i osjetiti da sam to učinio", rekao je Čilić i ustvrdio da će to biti trenutak u kojem će zadovoljan moći otići u mirovinu. Sljedeće godine, osim klasične sezone, na rasporedu su i Olimpijske igre, na kojima naš ponajbolji tenisač u povijesti do sada nije uspio ostvariti veće uspjehe, no dolazi mu prilika da pokaže ono što i sam traži u svojoj igri.

Veliki uspjesi

U dosadašnjoj karijeri Čilić je osvojio Grand Slam, kada je na US Openu prije šest godina prikazao najbolju igru u karijeri gdje je u zadnja tri meča s terena počistio Tomaša Berdycha, Rogera Federera i Keija Nishikorija s ukupno 9:0 u setovima. Isto tako pamte se i dva poraza od Federera u finalima, a radi se o Wimbledonu 2017., gdje je prije samog početka meča imao velike probleme sa žuljevima te Australian Openu 2018. godine, gdje u praktički dvoranskim uvjetima koji su pogodovali Federeru nije mogao prelomiti meč u pet setova, piše Index. Čilić je osvojio turnire na svim ostalim ATP razinama, a hrvatsku Davis Cup reprezentaciju nakon 13 godina čekanja odveo je do trofeja u Lilleu 2018. godine.
30. travanj 2024 17:06