StoryEditor

ZAGREBAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Event koji približava klasičnu glazbu javnosti

Nastavak brojnih događanja u Lisinskom povodom 50. rođendana

Autor:
Anamaria Miličić
24/04/2024 u 16:12 h
18311
LISINSKI

Zagrebačko glazbeno proljeće je novi festival usmjeren na očuvanje hrvatske narodne baštine. Organizatori su Zagrebačka filharmonija i Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski. Ove godine u fokusu su orgulje koje se često naziva kraljicom instrumenata. Festival počinje u četvrtak, 25. travnja i traje do nedjelje, 28. travnja.

Bogati sadržaj festivala

Program se odvija tijekom cijelog dana u dvorani Lisinski i u dvoranama Muzičke akademije. Na festivalu će nastupiti poznate svjetske zvijezde orgulja poput Vincenta Duboisa koji će svojim koncertom zatvoriti festival, domaći orguljaši Ursa Ljuban i Krešimir Klarić.

Njima će se pridružiti i studenti orgulja zagrebačke Muzičke akademije. Prvi nastup na festivalu rezerviran je za 25. travnja u 11 sati gdje će biti predstavljene orgulje Muzičke akademije.

"U našem nastojanju da ispunimo očekivanja i utažimo žeđ za kulturom građana Zagreba, velika nam je čast objaviti da duh festivala nastavlja živjeti pod novim nazivom – Zagrebačko glazbeno proljeće. Ta nova pokretačka snaga na zagrebačkoj kulturnoj sceni služit će kao glazbena platforma koja povezuje hrvatsku glazbenu kulturu s ljubiteljima glazbe svih uzrasta", poručuje Dawid Runtz, šef dirigent Zagrebačke filharmonije.

Za svakoga ponešto

Održat će se radionica i koncert za djecu koje će voditi Ursa Ljuban, već spomenuta hrvatska orguljašica. Posjetitelji će moći vidjeti različite orgulje, ali i pogledati nijemi film Nosferatu. Organizatori najavljuju dobru atmosferu ispunjenu raskošnim zvukom orgulja i interakciju između publike i orguljaša. Ulaznice su dostupne na blagajnama Dvorane Lisinski i online.

Vezani članci
06. svibanj 2024 05:42