StoryEditor

CHARLIE I TVORNICA ČOKOLADE Slatka predstava progovara o gorkim problemima modernog društva

Nova predstava kazališta Trešnja u režiji Lee Anastazije Fleger, donosi priču o djeci koja žele zagospodariti svijetom slastica

11/04/2023 u 07:52 h
<p>Charlie i Tvornica Čokolade</p>
Charlie i Tvornica ČokoladeMIRAN BRAUTOVIć

Charlie i tvornica čokolade nova je predstava u režiji Lee Anastazije Fleger koju od 21. travnja gledamo na kazališnim daskama kazališta Trešnja. Predstava kroz prikaz djece i njihovih roditelja govori o problemima modernog društva kao što su proždrljivost, obijest, bahatost, manjak manira, odgoja, te opsjednutost gledanjem televizije.

Cilj predstave je naučiti i zabaviti

"Charlie i tvornica čokolade je priča koju znaju apsolutno svi na svijetu i bio je veliki izazov postaviti tako poznatu priču na kazališne daske. Jako nam je bilo bitno da adaptacija bude jako brza i dinamična, s jako puno različitih scena i šarenim kostimima kako bi privukli i zainteresirali djecu koja su danas sve više izložena televiziji i mobitelima", rekla je Lea Anastazija Fleger, redateljica predstave.

image

Charlie i tvornica cokolade

KAZALIšTE TREšNJA

Navela je kako je ovo predstava i za djecu i za odrasle, jer se upravo radnici tvornice u predstavi kritički odnose prema roditeljima, te pokušavaju svojim songovima reći kako ne bi trebali odgajati svoju djecu.

"Charlie je skromno dijete koje je u predstavi glavna uloga, ali je u drugom planu jer se u fokus stavljaju ostala, razmažena djeca koja su zapravo utjelovljenje ružnih ljudskih pohlepa. Predstava prikazuje kako su sve prolazne stvari jako površne i nebitne jer nisu vječne, a ono što je bitno jest naša nutrina, te dobrota i skromnost", poručio je Luka Bulović, glumac koji je u predstavi utjelovio glavnog lika.

Suradnja kazališta Trešnja i Kraša

Kazalište Trešnja uprizoriti će predstavu Charlie i tvornica čokolade u suradnji s Krašem, vodećim konditorskim dobavljačem u Hrvatskoj i regiji. Kraš je partner produkcije predstave, koja donosi i novo, limitirano izdanje čokolade ČOKSA, koja će petero sretnih nalaznika zlatnih karata svake godine u razdoblju trajanja promocije od četiri godine nagraditi raznim pogodnostima, poput, posjeta Kraševoj tvornici čokolade, godišnjom ulaznicom za sve predstave kazališta Trešnja, 100 komada čokolada ČOKSA, te ulaznicom u Muzej čokolade za cijeli razred dobitnika. Posebno izdanje čokolade moći će se kupiti u suvenirnici kazališta Trešnja.

image

5.4.2023. Zagreb, Kraš i kazalište Trešnja

KATARINA MARTEK/GLOBAL

"Iznimno smo zadovoljni što smo postigli ovu suradnju s kazalištem Trešnja i što kroz ovako jednu lijepu fabulu koja ući male i velike pravim životnim vrijednostima možemo kroz naš brend ČOKSA poručiti svima da budu svoji ma što god im društvo ili okolina nametali", rekao je Nikša Farac direktor marketinga u Krašu.

O predstavi 

Willy Wonka prvi put otvara vrata svoje čudesne tvornice i raspisuje natječaj. U proizvode svoje tvornice, svoje čokolade, stavlja pet zlatnih ulaznica koje postaju garancija za ulazak u toliko tajnovitu i javnosti nepoznatu (barem iznutra) tvornicu čokolade. Diljem svijeta sva djeca i roditelji mahnito kupuju čokolade ne bi li baš oni (i njihovo dijete) pronašli zlatnu ulaznicu.

image

Charlie i tvornica cokolade

KAZALIšTE TREšNJA

Sretni nalaznici ulaznica u tvornicu čokolade su djeca: August Loop, Vera Salt, Violeta Beauregarde i Mike Telkač. Oni su utjelovljenje ružnih ljudskih pohlepa, te prototipovi razmažene i neodgojene djece. U središtu priče je želja, potreba, pohlepa za slatkim: bombonima, lizalicama, žvakaćim gumama, kolačima, ušećerenim bademima… Hoće li junaci ove priče uvidjeti da je uživanje u slasticama zadovoljstvo samo onome tko u tome ne pretjera ili će se izgubiti u carstvu slatkiša?

Vezani članci
09. svibanj 2024 15:08