StoryEditor

DODJELA NAGRADA Tomašević poručio učenicima da budu kao Baltazar

‘Grad Zagreb može biti ponosan da ima ovakve učenike i učenice‘, rekao je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević

05/04/2023 u 06:39 h
14415
PEXELS

Grad Zagreb dodijelio je nagrade za izvrsnost "Professor Balthazar" ukupno 340 učenika i 232 mentora zagrebačkih osnovnih i srednjih škola te dva zbora koji su na glazbenim, znanstvenim ili plesnim natjecanjima školskoj godini 2021./2022. godine bili u top tri mjesta. Ova se nagrada dijelila četvrti put, a svečana dodjela održana je u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, prenosi Hina.

Tomašević pokzazao oduševljenje

Nagrade su također dobili učenici i mentori koji su osvojili neko od prva tri mjesta na državnim natjecanjima iz znanja nastavnih predmeta ili astronomije, a zakinuti nisu ostali ni oni koji su ostvarili uspjehe na natjecanjima solista i komornih sastava osnovnih i srednjih škola, na natjecanju pjevačkih zborova i državnih natjecanja učenika strukovnih škola Grada Zagreba. Nagrađeni su uz priznanja dobili i novčane nagrade za koje je u protuvrijednosti eura izdvojeno nešto manje od milijun kuna, a gradonačelnik Tomislav Tomašević nije krio oduševljenje.

"Grad Zagreb može biti ponosan da ima ovakve učenike i učenice", rekao je Tomašević te uz čestitke dodao da ne postoji područje na kojem nisu bili uspješni.

Nagrada je poticajna

Također im je kazao da budu upravo kao profesor Baltazar, puni znatiželje, pametni, britkog uma i otvoreni za nova znanja. Zaključno je izjavio da se iskreno nada da će netko od učenika jednog dana stajati na njegovom mjestu kao gradonačelnik Zagreba. 

U ime svih nagrađenih zahvalila je Maša Dobrić iz Osnovne škole Juraj Kaštelan, koja je na natjecanjima osvojila pet nagrada. Ostvarila je čak tri prva mjesta, najbolja je bila iz informatike, astronomije i francuskog, dok je iz matetmatike i fizike bila druga. Najdraži predmeti su joj matematika i informatika, no nije mogla izdvojiti koja joj je nagrada najdraža, piše portal Zagrebancija. Poručila je nagrađenima da će se njihov trud i rad isplatiti te zaključila da će njoj osobno nagrada biti poticaj i motivacija za daljnje uspjehe.

Vezani članci
03. svibanj 2024 11:49