StoryEditor

ERASMUS+ Sveučilište u Zagrebu objavilo natječaj za studentsku razmjenu

Rok za prijavu je do 2. ožujka u podne

14/02/2023 u 12:54 h
14784
UNSPLASH

Na službenoj stranici Sveučilišta u Zagrebu objavljen je Erasmus+ natječaj za mobilnost studenata za studijski boravak u idućoj akademskoj godini. Rok za prijavu je do 2. ožujka u podne, a prvi rezultati natječaja predviđeni su za svibanj.

Sudenti trebaju ispuniti online prijavu, a potom ispunjenu prijavnicu isprintati, potpisati te s potrebnom popratnom dokumentacijom predati ECTS koordinatoru na akademiji ili fakultetu koji pohađaju. Zainteresirani studenti trebaju ispuniti samo jednu prijavu u kojoj mogu odabrati do tri različita izbora inozemnih sveučilišta na koje žele ići.

Na Erasmus+ projekt mogu se prijaviti svi redoviti studenti koji studiraju na preddiplomskom, diplomskom, integriranom preddiplomskom i diplomskom ili poslijediplomskom studiju, odnosno na sveučilišnom ili stručnom studiju Sveučilišta u Zagrebu. Izvanredni studenti mogu se prijaviti uz uvjet da tijekom mobilnosti pohađaju redoviti studij u punom vremenu na inozemnom sveučilištu. Studenti vojnih studija mogu se prijaviti uz odobrenje Hrvatskoga vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman".

Uz prijavu, zainteresirani trebaju priložiti Europass životopis na hrvatskom jeziku, motivacijsko pismo na hrvatskom jeziku do 300 riječi, prijepis dosad položenih ispita i ocjena te ostvarenih ECTS bodova ovjeren u referadi, potvrdu o upisanom semestru u trenutku prijave te potvrdu o znanju jezika na kojem se izvodi nastava, a uvjet je minimalno B2 razina znanja.

Studenti s invaliditetom dodatno trebaju priložiti i potvrdu obiteljskoga liječnika ili liječnika specijalista, ne stariju od šest mjeseci kao i rješenje nadležne ustanove ili državnoga tijela iz kojega je vidljiv postotak i vrsta oštećenja.

Vezani članci
29. travanj 2024 08:07