StoryEditor

FFZG I FER POKREĆU STUDIJ Izučavat će se i umjetna inteligencija

Studenti će učiti o lingvistici, psihologiji, umjetnoj inteligenciji, filozofiji, neuroznanosti i antropologiji

18/04/2023 u 07:28 h
15858
UNSPLASH

Iduće akademske godine pokreće se diplomski studij Primijenjene kognitivne znanosti, objavljeno je na stranici Sveučilišta u Zagrebu. Filozofski fakultet i Fakultet elektronike i računarstva udružili su snage i pokrenuli interdisciplinarni diplomski studij. Nastavnici studija i Todd Oakley, znanstvenik u gostima, govorit će o novom studijskom programu i o kognitivnoj znanosti tijekom Otvorenih sati Centra za kognitivnu znanost. Predavanje će se održati 20. travnja u 17 i 30 na Filozofskom fakultetu. 

Diplomski studij Primijenjene kognitivne znanosti imat će 40 kolegija, a više od 30 članova Fakulteta podučavat će studente o lingvistici, psihologiji, umjetnoj inteligenciji, filozofiji, neuroznanosti i antropologiji na hrvatskom i na engleskom jeziku, piše na stranici Centra za kognitivnu znanost. Sve te discipline čine kognitivnu znanost, jednu od najsloženijih i brzorastućih znanstvenih disciplina. 

Magistar za primijenjenu kognitivnu znanost može raditi u područjima umjetne inteligencije, analize podataka, jezične analize, kognitivne robotike,digitalne komunikacije, ljudskih resursa, dizajna igara, dizajna multimedija te dizajna i razvoja proizvoda.  Odabir karijere ovisit će i o završenom preddiplomskom studiju te odabranim kolegijima na diplomskom studiju (obavezni i izborni) .

Vezani članci
04. svibanj 2024 20:57