StoryEditor

SUČELJAVANJE Pet stranaka otkrit će svoje planove za mlade ususret parlamentarnim izborima

Sučeljavanje će se moći pratiti online

Autor:
Hrvoje Debeljak
10/04/2024 u 15:08 h
18248
MATEA PETROVIC/GLOBAL

Kako najveće političke stranke ‘dišu‘ po pitanju tema važnih za mlade zainteresirani će moći doznati u četvrtak u 10 sati u zagrebačkom Novinarskom domu i online. Devet udruga civilnog društva organizira izborno sučeljavanje kandidata i kandidatkinja za Hrvatski sabor namijenjeno mladima. Na njemu će biti predstavnici pet stranaka koje prema trenutnim anketama prelaze izborni prag. To su HDZ, SDP, Možemo!, Domovinski pokret i Most.

Što stranke nude mladima?

Teme od zaposlenja i stanovanja do građanskog odgoja i dobne granice za glasanje

"Smatramo da je najmanje sadržaja, a posebno u politici, usmjereno na mlade i u interesu mladih. Često čujemo kako budućnost ostaje na mladima, političarima su puna usta prava mladih i mijenjanja negativne demografske slike Hrvatske, ali to uglavnom završi samo na floskulama. Na ovom će događaju udruge postavljati pitanja kandidatkinjama i kandidatima na teme od šireg interesa, ali sa stajališta mladih, uključujući takozvanu generaciju Z", najavili su organizatori.

Dodali su da će teme biti od zaposlenja, stanovanja, kulture, klimatskih promjena do građanskog odgoja, dobne granice za glasanje i zaštite ljudskih prava.

Tko stiže i gdje pratiti

Iz HDZ-a tako će na sučeljavanju biti Maksimilijan Šimrak, iz SDP-a Sara Medved, iz Možemo! Ivana Brajdić, iz Domovinskog pokreta Igor Peternel, a iz Mosta Josip Periša. Sučeljavanje će trajati dva sata, a vodit će ga novinari Anka Bilić Keserović i Dragan Nikolić.

Organizatori su Centar za mirovne studije, GONG, Institut za političku ekologiju, Klubtura, Kuća ljudskih prava, Mreža mladih Hrvatske, RODA, Savez za autizam Hrvatske i Zelena akcija. Sučeljavanje će se moći pratiti na YouTubeu kanalu i Instagramu Zelene akcije te Facebook profilima svih udruga organizatora.

Vezani članci
30. travanj 2024 03:17