StoryEditor

ŽENSKI NOGOMET Za Svjetsko prvenstvo prodano već pola milijuna ulaznica

Domaćini su Australija i Novi Zeland

18/01/2023 u 07:30 h
<p>Svjetsko nogometno prvenstvo za žene</p>
Svjetsko nogometno prvenstvo za žene

FIFA je objavila podatke o prodanim ulaznicama za Svjetsko prvenstvo za žene. Iako se turnir održava tek za nešto više od pola godine, prodalo se više od 500.000 ulaznica, navodi Hina. Pretpostavlja se da će se za ovogodišnje prvenstvo prodati više ulaznica, ali i da će biti dobro popraćeno preko televizije.

"U srpnju, dvije milijarde ljudi će pratiti FIFA-ino Svjetsko prvenstvo za žene u Australiji i Novom Zelandu – ovo je izuzetna prilika, ne samo za našu zemlju, već i za našu državu", navodi Zoe Bettison, ministrica turizma Južne Australije, prenosi službena stranica FIFA-e. 

Turnir će otvoriti domaćin Novi Zeland i Norveška 20. srpnja u Aucklandu. Uz domaćina i Norvešku su u skupini A još Filipini i Norveška. Utakmice će se odigravati na ukupno deset stadiona od kojih se šest nalazi u Australiji i četiri na Novom Zelandu. Najveći stadion na kojem će se igrati utakmice je Stadion Australia koji može primiti 83.500 gledatelja.

Sjedinjene Američke Države su na prošlom Svjetskom prvenstvu osvojile prvo mjesto pobijedivši Nizozemsku s 2-0. To im je bila druga za redom osvojena zlatna medalja kao i četvrti put da su osvojile pobjedničko postolje u svojoj povijesti.

Vezani članci
07. svibanj 2024 20:48