StoryEditor

Pix i Freewrite Traveler

Autor:
Tekst: Silvio Šipušić
15/10/2018 u 10:48 h
Freewrite Traveler Ilustracija za Gadgeteriju, listopad 2018.
Freewrite Traveler Ilustracija za Gadgeteriju, listopad 2018.

Pix

Pix je nova pametna naprtnjača koja na prvi pogled ne izgleda drukčije od ostalih, ali na poleđini sadrži jedno veliko iznenađenje. Velik zaslon niske razlučivosti svijetli na poleđini Pixa koji korisnici mogu koristiti za prikazivanje slika, animacija ili teksta, a ako ste raspoloženi za malo zabave, možete zaigrati Tetris ili Snake.

Koliko je koristan Pix u stvarnom životu ovisi o okolnostima. Trebate taksi? Naredite Pixu da prikaže da trebate prijevoz. Želite pozdraviti prijatelja na zračnoj luci? Samo napišite njihovo ime. Često vozite bicikl? Pix možete upariti sa upravljačem koji može prikazati vaš sljedeći smjer. Osim toga Pix može prikazivati vrijeme i obavijesti s vašeg telefona.

Pix je trenutačno na Kickstarteru s early backer cijenom od 199 dolara (oko 1276 kuna), a paket koji uključuje Pix i upravljač za bicikl koštat će vas 299 dolara (1917 kuna).

Freewrite Traveler

Foto: Freewrite Traveler

Freewrite Traveler moderan je stroj za pisanje čiji je cilj riješiti se raznih nepotrebnih aplikacija koje vam smetaju i pomoći vam fokusirati se na pisanje, bilo da pišete članak, scenarij ili priču. S kućištem koje teži manje od kilograma

Traveler je lako ponijeti sa sobom, a baterija od četiri tjedana omogućuje neprestano pisanje svega što vam pada na pamet. Ono što pišete prikazuje se na E-Ink zaslonu od 6 inča, a kad ste gotovi s pisanjem, Traveler automatski sprema i pohranjuje dokumente, koje možete sinkronizirati s raznim cloud servisima poput Google Diska, Dropboxa ili Evernotea.

Freewrite Traveler je trenutačno na Indiegogou, a ako želite početi pisati bez smetnji Traveler će vas stajati 329 dolara (oko 2110 kuna).

19. travanj 2024 23:08