StoryEditor

GIN TONIC Popularni koktel u blagdanskom ruhu

Globarica donosi jednostavne recepte

24/12/2022 u 16:07 h
<p>gin tonic<br />
gin tonicPIXABAY

Kokteli su idealno piće za osvježenje i opuštanje, a iako se prije svega vežu za ljeto, u njima se može uživati cijelu godinu. Sve što je pritom potrebno je promijeniti par sastojaka. Primjerice, za božićne i novogodišnje blagdane prikladnije je koristiti začine poput cimeta i klinčića ili pak u mješavinu dodati više citrusnih sokova poput naranče.

image

Božićni koktel

PATRICIJA TURKALJ/GLOBAL

Mnogi će sigurno za doček Nove godine i u ostatku prazničnih dana nazdravljati jednim od najpoznatijih koktela, gin tonicom. Donosimo zato jednostavan recept za gin tonic u blagdanskom izdanju kojeg možete pripremiti u par minuta.

Osnovni sastojci su džin, tonik, sok od naranče i sok od brusnice. Za pripremu koktela za četiri osobe potrebno je pomiješati 200 ml džina, 300 ml tonika, 100 ml soka od naranče i 100 ml soka od brusnice. S obzirom na to da je jak koktel, u mješavinu se može uliti i manje džina.

Preporuka za posluživanje je dodati svježe brusnice i ploške naranče, ali možete koristiti i druge začine prema vlastitom ukusu. To je to, preostaje jedino nazdraviti uz dobro društvo i zabavu!

Vezani članci
27. travanj 2024 05:22