StoryEditor

PLAYBOX SHORTS Dašak Hollywooda dolazi u Zagreb

Preporuke za pogledati filmove dodijelila su poznata lica u svijetu kinematografije, a u filmovima se pojavljuju i hrvatske zvijezde kazališta i televizije

Autor:
Tekst: Marija Pavić
06/09/2023 u 16:48 h
17988
RAHELA POLJAK

Hollywoodski lifestyle na jednu noć - glamur, elegancija, crveni tepih i izvrsni filmovi moći će se doživjeti 14. listopada u Kinu Forum s početkom u 19 sati. Ideja je to koju želi oživjeti studentska udruga "Playbox Production".

Od ideje do realizcije, sve rade studenti

"Playbox Shorts" festival je kratkometražnih filmova čiji su dramaturzi, redatelji, snimatelji, montažeri, producenti, glumci – studenti umjetničkih fakulteta koji zaslužuju jednako svečanu premijeru kao i visokobudžetni dugometražni filmovi u Hrvatskoj.

"Cilj je da svaki student, glumac i posjetitelj festivala ima priliku prošetati crvenim tepihom i fotografirati se na istom ispred službenog press walla revije ‘Playbox Shorts‘ kao i službenih plakata filmova. Svaka osoba koja je radila na filmovima koji će se prikazati, imat će priliku prošetati se dugim crvenim tepihom koji vodi do pozornice na kojem se mogu nakloniti i na tu jednu noć osjećati ponosno što su sudjelovali na studentskom filmu", rekao je predsjednik udruge i redatelj dvaju filmova koja će se prikazati tada, Karlo Gagulić.

image
PLAYBOX PRODUCTION

Na festivalu će se prikazati pet filmova: "Ispit" autorice Nine Anđelković u režiji Karla Gagulića, Gagulić potpisuje i režiju filma "Šta će selo reći" čiji je autor Luka Šamadan, "Brač-Seline" autora Valenta Majte i Marka Fejera u režiji Valenta Majte, "Bilo jednom u videoteci" autora i redatelja Petra Bašića te iz Sarajeva u Zagreb stiže film "Jan" autora i redatelja Kenana Musića.

Preporuke za pogledati filmove dodijelila su i poznata lica u svijetu kinematografije kao što su Vinko Brešan, Kristijan Milić, Ivan Maloča, Ozana Ramljak, a podršku je pružio i Hrvatski audiovizualni centar.

Nagrada za najbolji kratkometražni igrani film

Iako su većinski dio na filmovima odradili studenti, u ovim se filmovima pojavljuju i hrvatske zvijezde kazališta i televizije kao što su Ana Begić Tahiri, Goran Grgić, Fabijan Pavao Medvešek, Mia Melcher, Filip Vidović, Martina Čvek, Ksenija Pajić, Željko Königsknecht, Zijad Gračić i Ksenija Marinković.

image
PLAYBOX PRODUCTION

Posjetitelji festivala moći će preko QR koda, koji će se prikazati na platnu u pauzi između filmova, glasovati za najbolji kratkometražni igrani film koji će biti simbolično nagrađen. Ulaznice po cijeni od 7 eura za, kako kažu iz Playboxa, najsvečaniji studentski festival mogu se uzeti ovdje od 10. rujna.

Vezani članci
18. travanj 2024 06:28