StoryEditor

TWINS Kad propadne Domoljubna koalicija, stvara se domoljubna kolekcija

‘Inspirirani smo Hrvatskom jer je to naša zemlja koju volimo, unatoč svemu što joj se događa‘
Autor:
Global.
09/06/2017 u 19:48 h

Kako bi skrenuli pozornost na vlast koja je pokazala da se ne zna nositi s problemom iseljavanja, dizajneri Damir i Domagoj, osnivači brenda Twins by Begović & Štimac, ovu su sezonu odlučili uljepšati ljetnom kolekcijom nazvanom "Hrvatska dijaspora".

"Inspirirani smo Hrvatskom jer je to zemlja u kojoj živimo  koju neizmjerno volimo, unatoč svemu što joj se događa", kaže Begović. Dvojac, koji je na završnim godinama Tekstilno-tehnološkog fakulteta, za sebe ističe da se trudi ne sputavati se međusobno u kreativnosti i idejama. Njihov je dizajn spoj starih majstora povijesti visoke mode i stvari koje ih svakodnevno okružuju, ali prikazane iz perspektive Twinsa. U posljednjih godinu dana svoje su kolekcije mladi dizajneri prikazivali na Mercedes Benz Fashion Weeku u Ljubljani, na Zagrebačkom Fashion Weeku, te na Cro A Porteru.

‘Inspirirani smo Hrvatskom jer je to naša zemlja koju volimo, unatoč svemu što joj se događa‘

"Vjerovali ili ne, kad bilo gdje u svijetu kažete da ste se predstavljali na fashion weeku, bez obzira na to u kojoj zemlji je on organiziran, ljudi prepoznaju ime i težinu koju nosi događaj", objašnjava Štimac. Za izlaganja u inozemstvu ističu da je bio sjajan osjećaj predstaviti se publici koja ih ne poznaje osobno.

Hrvatsko tržište s druge strane, kaže Begović, nije naklonjeno hrvatskim dizajnerima, pogotovo ne mladima. "Trenutačna loša situacija nimalo ne čudi jer je hrvatska modna industrija totalno uništena, kao i većina tvornica", pojašnjava.

30. travanj 2024 06:33