StoryEditor

OSCARI 2021 Pandemija nije utjecala na glamur crvenog tepiha

‘Zvijezde nisu navikle da je proljeće već u punom jeku u trenutku dodjele‘

Autor:
Tekst: Karla Lemaić
27/05/2021 u 06:54 h
<p>haljine<br />
haljinePIXABAY

Ako se ne priča o filmskim favoritima i zasluženim i nezasluženim pobjednicima, onda se priča o modnim kombinacijama u kojima su zvijezde iz svijeta filma pojavile na ceremoniji dodjele Oscara. O kreacijama koje su zvijezde prošetale na crvenom tepihu razgovarali smo s inženjerkom tekstilnog i modnog dizajna Martinom Ruždjak.

"Moda nam je i ovaj put dokazala da ima moć u najtežim i najdepresivnijim vremenima unijeti dašak glamura i optimizma u naše domove i to me iznimno veseli", ističe Ruždjak. Njoj je pravi primjer oživljavanja starog Hollywooda na ovogodišnjim Oscarima bila Amanda Seyfried u kreaciji Armani Privea.

"Nju bih definitivno izdvojila kao jednog od svojih favorita. Svidjela mi se dimenzionalnost i punoća materijala koju je haljina odavala iako ju je Amanda s lakoćom nosila", kaže Ruždjak.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli oscars awards 2021 (@oscars.awards.2021)

Svako je proljeće u znaku pastelnih boja. Ove godine pojavio se i novi trend uređivanja noktiju u raznim pastelnim bojama. No, na crvenom tepihu ipak nije bilo umirujućih nijansi.

"Zvijezde nisu navikle da je proljeće već u punom jeku u trenutku dodjele, možda su iz tog razloga svjetlije, proljetne i pastelne nijanse i ove godine izostale", objašnjava Ruždjak i dodaje da je već uvriježeno pravilo da se na crveni tepih nose smjele, žarke i upečatljive boje. No, neki su se ipak odlučili na jednostavnost. Iako je njezina nagrada bila povijesni trenutak, Chloe Zhao je odabrala jednostavnu jednobojnu haljinu, kao i jednostavnu frizuru.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli oscars awards 2021 (@oscars.awards.2021)

"Chloe Zhao odiše tom jednostavnošću i na njoj je jasno vidljivo da je to nešto u čemu se ona osjeća ugodno. Njezina kombinacija je bila skromna s čime je htjela prenijeti poruku o svom osobnom životu, ali i svom filmu. Međutim, moje mišljenje je da je ovo, ipak, kultni događaj, nešto što se ne događa svaki dan te da se odjećom treba iskazati neka vrsta poštovanja prema cjelokupnoj ceremoniji", zaključuje Ruždjak.

25. srpanj 2024 15:01