StoryEditor

GENERACIJA NOW Vratio se projekt koji potiče obrazovanje mladih

‘Ponosni smo što program Generacija NOW iz godine u godinu privlači velik broj djece, mladih i obrazovnih ustanova te što je mnogima od njih prilika za stjecanje iskustva te razvijanje praktičnih i korisnih STEM znanja‘, poručio je Igor Vukasović

Autor:
Promo
28/03/2023 u 20:08 h
<p>Generacija Now logo</p>
Generacija Now logoPROMO

Krenula je sedma Generacija NOW, nacionalni program obrazovanja djece i mladih u organizaciji Hrvatskog Telekoma u suradnji s Institutom za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) i uz institucionalnu potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja. Tema programa ove godine su "Zelene tehnologije" te kako stvoriti poveznicu modernih tehnologija s ekologijom i održivosti.

Razvijanje kreativnosti i inovativnosti

U Generacija NOW sudjelovati će 142 obrazovne ustanove, uključujući srednje i osnovne škole, udruge te ostale obrazovne ustanove i institucije koje promiču STEM znanje i razvoj za budućnost ključnih vještina. Timovi koji će sudjelovati u programu osmisliti će i izraditi projekt na navedenu temu koristeći STEM opremu koju je obrazovanim ustanovama donirao Hrvatskog Telekoma, sudionicima će na raspolaganju tijekom cijelog programa biti stručna mentorska podrška Instituta za razvoj i inovativnost mladih (IRIM).

"Ponosni smo što program Generacija NOW iz godine u godinu privlači velik broj djece, mladih i obrazovnih ustanova te što je mnogima od njih prilika za stjecanje iskustva te razvijanje praktičnih i korisnih STEM znanja ", poručio je Igor Vukasović, direktor Odjela za korporativne komunikacije u Hrvatskom Telekomu i predsjednik žirija.

Naveo je i da im je kao kompaniji ovogodišnja tema "Zelene tehnologije" izrazito bliska jer kao kompanija potiču održivi razvoj i predano rade na zaštiti okoliša te ih veseli ponovno vidjeti brojna zanimljiva rješenja mladih umova koja svake godine iznenade svojom kreativnošću. Cilj projekta je pružanje najmodernijih oblika edukacije mladima kako bi uz najnovije tehnologije razvijali svoju kreativnost i inovativnost. Osim STEM opreme, HT svim sudionicima osigurava besplatan pristup internetu s besplatnim podatkovnim prometom.

Učenici postaju stvaratelji vlastitih tehnoloških rješenja

"Kroz suradnju IRIM-a i Hrvatskog telekoma na projektu Generacija NOW stvoren je najveći obrazovni projekt Interneta stvari kroz koji je do sada educirano više od 500 mentora koji svoja znanja iz godine u godinu prenose na nove generacije učenika", rekao je Paolo Zenzerović, izvršni direktor IRIMa i jedan od edukatora u projektu.

Naveo je kako učenici kroz projekt stječu kompetencije u području digitalnih tehnologija, rješavanja problema, timskog rada i prezentacijskih vještina te postaju stvaratelji vlastitih tehnoloških rješenja kao odgovor na izazove u njihovim okruženjima.

Članovi žirija zaduženi za ocjenjivanje radova ove godine su: direktor Odjela za korporativne komunikacije u Hrvatskom Telekomu i predsjednik Povjerenstva Igor Vukasović, direktor Sektora digitalnog bankarenja u Erste banci Dejan Donev, član Uprave i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije u Hrvatskom Telekomu Boris Drilo, Fakultet elektrotehnike i računarstva Gordan Gledec, suosnivačica fintech Revuto Josipa Majić, osnivač i direktor AI startupa Mindsmiths i predsjednik CroAI udruge Mislav Malenica, dekan Zagrebačke škole ekonomije i menadžment Mato Njavro, te izvršni direktor u Institutu za razvoj i inovativnost mladih Paolo Zenzerović.

Vezani članci
28. travanj 2024 04:47