StoryEditor

TELEKOM ESPORTS CHAMPIONSHIP Spoj zabave, povezivanja, odgovornog gaminga, promicanja jednakosti i borbe protiv govora mržnje

Na natjecanje će se moći prijaviti eSports entuzijasti i profesionalci iz Hrvatske, Crne Gore i Sjeverne Makedonije, ali i iz cijele regije

Autor:
PROMO
30/08/2022 u 07:29 h
13923
PROMO

Hrvatski Telekom pokrenuo je regionalno natjecanje Telekom eSports Championship u kojem će osim igrača iz Hrvatske, sudjelovati i oni iz Crne Gore i Sjeverne Makedonije. Sudionici će se natjecati u tri igre: Counter Strike: Global Offensive, Rocket League i FIFA22, a svi zainteresirani mogu se prijaviti do 4. rujna. putem linka. Natjecanja završavaju 20. studenog, odnosno vikendom finala kada je 18. studenog finale Rocket League, 19. studenog finale FIFA22 i 20. studenog finale u Counter Strike: Global Offensive.

Ovogodišnji nagradni fond iznosi 21.800 eura i pobjednici će moći osvojiti nagrade prema sljedećoj raspodjeli: prva četiri mjesta u igri Counter Strike: Global Offensive mogu osvojiti ukupno 15.000 eura, ukupno 4400 eura predviđeno je za prva četiri mjesta u igri Rocket League dok će prva četiri mjesta u igri FIFA22 moći osvojiti ukupno 2200 eura.

Video igre neizostavan su dio života mladih u Hrvatskoj, što pokazuje podatak kako gotovo svi mladi u Hrvatskoj između 12 i 25 godina (njih 97 posto) igraju video igre na računalu, tabletu ili mobitelu. Podaci su to iz istraživanja o navikama mladih u gamingu koje je proveo Hrvatski Telekom u suradnji s agencijom za istraživanje tržišta SmartUp.

Telekom eSports Championship namijenjen je eSports entuzijastima i profesionalcima, koji se žele povezati s ljudima istih interesa, upoznati se i zabaviti. Ipak, natjecanje neće biti namijenjeno samo zabavi. Sastavni dio svakog streama bit će razne aktivnosti kojima se potiče razvoj novih vještina koje natjecateljima i gledateljima mogu pomoći u budućnosti.

"Želimo pokazati da eSport nije samo igra, već omogućava borbu protiv stereotipa, razvija strateško razmišljanje te promiče vrijednosti koje su važne mladima. Nakon iznimno popularne HT e-Lige i Ultimate Gamera, pokrećemo novo regionalno natjecanje tijekom kojeg će se sudionici sigurno dobro zabaviti, ali i puno toga naučiti", ističe Branka Bajt, direktorica Sektora za brend Hrvatskog Telekoma.

Više informacija o Telekom eSports Championshipu moguće je pronaći na web stranici esports.telekom.com web stranici.

Vezani članci
24. srpanj 2024 11:46