StoryEditor

OTP BANKA Postani BORac, uključi se u Boranku!

Nacrtaj svoje drvce, fotografiraj ga i postavi na stranicu www.boranka.hr te ga tako pretvori u pravo drvo koje će volonteri posaditi na požarištima u okolici Splita i Solina
Autor:
Global.
21/09/2018 u 16:06 h
Boranka_KV za novinare - OTP oglas

Svi se sjećamo katastrofalnog požara koji je lani zahvatio okolicu Splita i opustošio tisuće hektara šuma. Stoga je Savez izviđača Hrvatske pokrenuo dosad najveću akciju volonterskog pošumljavanja izgorenih područja Dalmacije nazvanu "Boranka".

Glavni su partneri izviđačima na projektu pošumljavanja Hrvatska gorska služba spašavanja, kanadsko veleposlanstvo u Republici Hrvatskoj i Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata, koji će u projektu sudjelovati operativno i logistički. Projekt se provodi pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Američke gospodarske komore u Hrvatskoj, te u suradnji s Hrvatskim šumama.

U pošumljavanju će se koristiti autohtone vrste poput hrasta medunca, crnog i primorskog bora, pinije, čempresa i raznih grmolikih vrsti. S obzirom na to da će se pošumljavati različita područja, šumari će odrediti točno na kojem području će se što saditi. Akcije sadnje trajat će tijekom listopada i studenoga, a sudjelovat će tisuće volontera iz svih dijelova Hrvatske.

Donirati također može uplatom na HR5624070001100022695 te tako pomoći pošumljavanje

Svi se građani mogu uključiti u akciju i sadnjom virtualnih drvaca – za tu svrhu izrađene su jedinstvene bojice, Boralice, napravljene od pepela izgorenih borova s požarišta Dalmacije. Njima nacrtaj svoje drvce, fotografiraj ga i postavi na stranicu www.boranka.hr, te ga tako pretvori u pravo drvo koje će volonteri posaditi na požarištima u okolici Splita i Solina.

No čak i ako nemaš Boralice, svoje drvo možeš nacrtati i postaviti ga na ovu stranicu te ga uz donaciju od samo 10 kuna pretvoriti u pravo. Donirati se također može uplatom na HR5624070001100022695 te tako pomoći pošumljavanje. Kako bude rasla virtualna šuma, tako će se povećavati i broj živih sadnica.

U akciju su se uključili brojni pokrovitelji poput OTP banke, čiji će zaposlenici također volontirati u sadnji na područjima opustošenima požarom. U akcijama pošumljavanja sudjelovat će tisuće volontera, a uz izviđače iz cijele Hrvatske, sadnji će se pridružiti brojne udruge, institucije, tvrtke, branitelji, planinari, sportski klubovi, vatrogasci i svi zainteresirani građani.

23. travanj 2024 06:24