StoryEditor

SLAVONCI UGOSTILI DINAMO ‘Bio je to praznik nogometa, cilj nam je bio primiti manje od pet golova‘

Unatoč porazu, kapetan Borinaca Marin Ležaić i njegovi suigrači ostali su optimistični jer se radi o povijesnom uspjehu kluba

28/09/2022 u 09:35 h
13995
DORA ŠKRLEC/GLOBAL

Dinamo je jučerašnjoj pobjedom nad Nogometnim klubom Borinci izborio osminu finala Hrvatskog kupa. "Modri" su gostovali u Jarmini, selu nedaleko Vinkovaca, gdje su odigrali utakmicu protiv petoligaša koji se natječe u međužupanijskoj ligi Osijek-Vinkovci.

Zaigrali protiv prvoligaša

Unatoč porazu od 4:0, povijesni je ovo uspjeh Borinaca koji su po prvi put prošle godine osvojili kup Nogometnog središta Vinkovci te županijski kup što im je omogućilo povijesnu utakmicu pretkola Hrvatskog nogometnog kupa protiv NK Slavonca iz Bukovlja gdje su pobijedili 2:0. Pobjeda ih je dovela u 1/16 kupa te su dobili priliku zaigrati protiv prvoligaša. Ždrijeb je odlučio da to bude upravo Dinamo.

Kapetan Borinaca, Marin Ležaić, smatra da je to bio praznik nogometa za selo i okolicu.

"Mislim da su mogli svi uživati. Zadovoljni smo na kraju rezultatom, pali smo hrabro. Ovo je nagrada za nas amatere i pamtit će se cijeli život", poručio je kapetan te je izrazio želju da i iduće godine zajedno sa svojom ekipom u Jarminu dovede prvoligaša.

Igrači Borinaca ostali su optimistični, ali i sretni što su imali priliku zaigrati s momčadi koja se trenutno natječe u Ligi prvaka.

Borinci nisu odustajali

"Velika je razlika u kvaliteti, ali probali smo se što duže oduprijeti. Neki cilj je bio da budemo ispod pet primljenih golova i uspjeli smo i mi smo presretni", komentirao je utakmicu života nogometaš Borinaca Hrvoje Flinčec.

"Modri" su poveli u 11. minuti kada je gol postigao Luka Ivanušec. Nakon Ivanušeca, dva gola zabio je Josip Drmić, a oba puta asistirao je Daniel Štefulj. Dinamo je tako na poluvrijeme otišao je s tri gola prednosti. Četvrti i konačni gol zabija Petar Bočkaj u 76. minuti. Domaćini su priliku za pogodak imali na samom početku utakmice kada je na asistenciju Saše Šesta loptu prema golu zapucao Marin Ležaić, ali Dinamov vratar Ivan Nevistić uspio je sačuvati mrežu.

image
DORA ŠKRLEC/GLOBAL

Dinamo je zbog reprezentativne stanke na raspolaganju imao tek 15 igrača pa su priliku dobili dečki s klupe poput Antonija Marina i Darija Špikića, a svoj službeni debi za Dinamo upisali su Marko Soldo te golman Ivan Nevistić. Dinamovom igrom i predstavom bio je zadovoljan trener Ante Čačić.

"Prvo moram spomenuti zaista vrijedne domaćine, koji su napravili da ovakva utakmica ima ovakav dekor. Sjajan nogometni ambijent, naravno da sam zadovoljan što smo prešli ovu stepenicu u kupu", rekao je trener te dodao da se planovi sada okreću prvenstvu i dinamici osvajanja novih bodova.

Najgledanija utakmica

Prema procjenama trenera i igrača domaće ekipe, Saše Šesta, utakmicu je došlo gledati 2000 ljudi.

"Da je bilo još toliko karata mislim da bi sve bilo prodano. Rekao bih da je ovo danas povijesni dan za naše selo i klub. Ovo je ipak Dinamo, mislim da smo donekle pružili otpor, šteta što nismo zabili šansu u 22. sekundi. Dali smo 300 posto od sebe, čestitam igračima", zaključio je jarminački trener, a Dinamu je poželio sve najbolje u ostatku prvenstva i u Ligi prvaka.

Jarmina i Dinamo imaju nekoliko poveznica, a najveća je Petar Bručić, Jarminčanin koji je nekada nosio Dinamov dres, a koji je bio jedan od igrača slavne momčadi 1982. godine. Jarmina je poznata i kao selo dinamovaca pa je dolazak Dinama bio pravi spektakl za mnoge mještane. Do prije nekoliko godina domaća momčad, prozvana "zeleni" zbog karakteristične boje dresova, bila je bez osvjetljenja na terenu, a donacija Zdravka Mamića omogućila kupovinu modernih reflektora.

Vezani članci
27. srpanj 2024 06:11