StoryEditor

ANTONIO RAŠPOLIĆ Od spontanog castinga do lica iz reklama

Autor:
Tekst: Dominik Janović
25/04/2019 u 17:47 h
Zagreb 15042019. Portret za rubriku Humans Na fotki: Antonio Raspolić
Zagreb 15042019. Portret za rubriku Humans Na fotki: Antonio RaspolićKRISTINA UREMOVIć/GLOBAL

Ime: Antonio Rašpolić

Dob: 28

Sveučilište: VERN

Antonio Rašpolić lice je iz reklama. Svoj put krenuo je graditi sasvim spontano bez ideje da će se u tom polju probiti i nastaviti se time baviti.

"Djevojka i ja smo se zajedno prijavili na audiciju. Išao sam bez pretjeranih očekivanja. Kad je casting završio, mislio sam - to je to", govori nam Antonio. Nakon prvog castinga, zadesilo ga je teško životno razdoblje, a kaže, nije ni očekivao poziv koji će mu promjeniti život.

"Zvali su me i rekli da sam ušao u drugi krug. Bio sam jako sretan. Ponovno sam nekako osjetio snagu i volju", objašnjava Antonio. Reklamama se bavi neko vrijeme, a okušao se i u radijskim vodama na frekvencijama Yammat.FMa. Najprije je studirao na Fakultetu političkih znanosti, no prebacio se na VERN kojega je završio.

‘Mislim da smo svi u borbi za vlastite ciljeve zaboravili na druge‘

"Nije istina da ima neke prevelike razlike u privatnim i državnim fakultetima. Možeš platiti novcem, ali će profesori samo imati malo više strpljenja nego na državnom. Onaj tko misli da se bez truda može nešto postići na privatnom samo zbog novca, vara se", kaže Antonio.

"I jedan i drugi ti daju benificije. Na FPZG-u sam stekao dobro teoretsko znanje, a na VERN-u jako dobru praksu. Samo trebaš znati iskoristiti priliku", pojašnjava Antonio. Zna svoj cilj u životu i kaže da će se za njega boriti kako zna i umije.

"Želim da moja djeca budu u startu situirana financijski jer mislim da se jedino u takvom okruženju može kreativno stvarati i napredovati. Ja ću učiniti sve da im to i osiguram". Studentima savjetuje da uvijek budu svoji.

"Zvuči kao floskula, ali nije. Moraš sam sebi biti fora i jedino je to važno", kaže Antonio i dodaje kako mladima danas nedostaje ljubavi.

"Ali ne one ljubavi u današnjem smislu, nego pažnje. Mislim da smo svi u borbi za vlastite ciljeve zaboravili na druge. To je smisao. Misliti na druge i činiti dobro. Toga nam kronično nedostaje", zaključuje Antonio.

24. travanj 2024 01:52