StoryEditor

RADIĆEVI DANI ‘Ta je manifestacija kao studentski praznik, trebala bi se odvijati barem dvaput godišnje‘

Uoči 18. izdanja događanja koje se tradicionalno odvija u ‘domu na Savi‘, prisjetili smo se programa koji je obilježio prošlu godinu

Autor:
Nola Božić
19/05/2024 u 14:26 h
<p>Bend Šesti paviljon<br>
Bend Šesti paviljonDAMJAN ŽEZLINA

Radićevi dani najiščekivaniji su događaj u studentskim kalendarima. Tradiciju dobre zabave Studentski dom Stjepan Radić, iz milja nazvan Sava, nastavlja već 18. godinu za redom. Sava je dom čak 4000 studenata, a za vrijeme Radićevih dana prostore doma posjeti barem duplo veći broj. Ovogodišnje izdanje održat će se od 23. do 25. svibnja, a dok se čeka program, evo kako je to izgledalo prošle sezone i zašto je to događaj koji se ne propušta.

Tko prvi isprazni čašu – Prvi dan

Prije noćnih partija vrijeme se provodi na zraku uz razna natjecanja. Petak je 17 Radićeve dane otvorio uz funky ball, alku u karijolama te turnir u šahu. "Flunky Ball je timska igra, u kojoj pobjedu uzima ekipa u kojoj je svaka osoba ispila do kraja čašu pića koju je dobila. Na pola puta između timova stoji boca koju pokušavaju srušiti, a kada je boca srušena tim može krenuti piti dok protivnik ne sruši bocu", objavio je Zagrebački klub livanjskih studenata.

Magazin groznica – Drugi dan

Nakon TBF-ova koncerta, subota ujutro započela je nogometom i košarkom. Gemišt pong, kartaške igre (poput bele, briškule i tešete), odbojka i veseli vrtuljak zagrijali su ekipu za najrazvikaniji dio, nastup Magazina."Osjećaj je izvrstan, stvarno obožavam ovakve nastupe gdje je mlada publika puna energije", otkrila je pjevačica benda, Andrea Šušnjara.

Ništa bez kompenzacije – Treći dan

Neprospavane noći pokazale su tko su najodlučniji natjecatelji u nedjeljnim igrama snage. Balote, povlačenje konopa, skakanje u vrećama i bacanje kamena bila su zadnja natjecanja Radićevih dana. "Čim se ponudi neka kompenzacija za natjecanje, odmah je zanimljivije", podijelio je pobjednik u bacanju kamena Bartol Zemunik. Student pete godine politologije osvojio je 30 eura i par boca vina, a organizatorima poručuje kako je riječ o svojevrsnom studentskom prazniku te da bi se manifestacija trebala odvijati barem dva puta godišnje.

Koliko traje priprema?

Prošlogodišnji Radićevi dani podigli su standarde za buduću organizaciju izrazito visoko. Od odličnih večernjih koncerata Magazina i TBF-a pa do dnevnih natjecanja, Sava je bila centar studentskog života. "Organizacija kao organizacija trajala je možda tri mjeseca, a aktivno je sudjelovalo nas desetak", podijelio je Frano Šušnjara, predsjednik domskog odbora Stjepan Radić. Iako je program završio još u nedjelju popodne, odličnu atmosferu do ponedjeljka ujutro nije mogla ugasiti niti policija.

Vezani članci
22. listopad 2024 10:44