StoryEditor

SMOTRA SVEUČILIŠTA 2023. Dulje radno vrijeme, štand na Interliberu, brucošijada!

Predstavlja se 31 fakultet i tri umjetničke akademije te ostale sastavnice UNIZG

08/11/2023 u 12:37 h
<p>Smotra Sveucilista u Zagrebu, FPZG<br>
Smotra Sveucilista u Zagrebu, FPZGPETRA ORSULIC/GLOBAL

I ove se godine družimo uživo na Smotri Sveučilišta Zagrebu, i to od 9. do 11. studenoga! Lokacija je već drugu godinu za redom Zagrebački velesajam – Kongresna dvorana i dvorana Zimski vrt, a radno vrijeme je od 10 do 20 sati.

Glasnogovornica Sveučilišta u Zagrebu dr. sc. Tamara Dagen objasnila nam je sve novosti, a jedna je od najzanimljivijih da Sveučilište ove godine prvi put sudjeluje i na Interliberu te će imati svoj štand u Paviljonu 6, na kojemu će 18 sastavnica predstaviti svoja izdanja.

Od razgovora do sporta

"Cilj je toga prvoga zajedničkoga predstavljanja Sveučilišta u Zagrebu na Interliberu upoznati javnosti s izdavačkom djelatnošću Sveučilišta. Uz sastavnice na štandu će svoja izdanja prodavati i Hrvatska sveučilišna naklada", dodala je Dagen.

Smotra se održava u isto vrijeme i na istom mjestu kao zagrebački sajam knjiga – Interliber. Sadržaja za posjetitelje zaista neće nedostajati! Budući studenti moći će se zabaviti i na sveučilišnoj brucošijadi koja će se održati nakon završetka Smotre, u subotu 11. studenoga u večernjim satima. Glavna je novost ovogodišnje Smotre dulje radno vrijeme – do 20 sati. Ove će se godine održati i dva zanimljiva panela. Tema prvog su zanimanja budućnosti, a održat će se u četvrtak 9. studenoga nakon otvaranja Smotre. Drugi će panel posebno zanimati sportaše. Naime, tema su izazovi studiranja vrhunskih sportaša, a panel će se održati zadnji dan Smotre – u subotu 11. studenoga u 12 sati.

Cilj je prvog zajedničkog predstavljanja Sveučilišta u Zagrebu na Interliberu upoznati javnost s izdavačkom djelatnošću Sveučilišta

Program se sastoji od različitih sadržaja koji će se održavati u tri različita prostora. Prvi su izložbeni prostori u Kongresnoj dvorani, gdje će posjetitelji biti u izravnom kontaktu sa studentima i zaposlenicima fakulteta. Maturanti i ostali zainteresirani ovdje mogu pitati i čuti sve što ih zanima o pojedinom studiju, kako od ljudi ispred katedre, tako i od onih iza nje.

Na pozornici u dvorani Zimski vrt održavat će se kratki razgovori sa studentima i predstavnicima sastavnica. Želi se upoznati posjetitelje s aktivnostima fakulteta i informacijama kojih nema na mrežnim stranicama. Za kraj, tu je dvorana Cres, gdje će se posjetiteljima predstaviti studentski sport na Sveučilištu.

Iz prve ruke

Na Smotri će se predstaviti 31 fakultet i tri umjetničke akademije te ostale sastavnice Sveučilišta u Zagrebu, a zainteresirani maturanti moći će čuti sve informacije o željenim studijima iz prve ruke.

Ovo je već 28. Smotra Sveučilišta u Zagrebu, a njezin je cilj pravodobno obavješćivanje maturanata i ostalih zainteresiranih o studijskim programima, dostignućima u pojedinim područjima, opremljenosti pojedinih fakulteta, nastavnim planovima, preddiplomskim, diplomskim i poslijediplomskim studijima, kreativnim mjestima za zapošljavanje u pojedinim strukama, uvjetima smještaja tijekom studija u Zagrebu, studentskom životu i o još mnogo drugih detalja, stoji na službenoj stranici Sveučilišta.

Vezani članci
27. travanj 2024 21:48