StoryEditor

STIŽU STIPENDIJE Evo za koje se stipendije već možete prijaviti

Jedna od najpopularnijih stipendija je ona Grada Zagreba koje od ove godine donosi nove promjene

21/09/2022 u 19:48 h
10734
Pixabay

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga, University of Chieti-Pescara, Njemačka akademska služba za razmjenu te grad Zagreb i ove godine nude stipendije za studente, a rokovi za prijavu kod nekih se već bliže isteku. Učenje je lakše kada se plaća, a još je bolje ako je omogućena stručna praksa.

Hanfa stipendije

Studenti ekonomije, prava, matematike i informatičkih tehnologija koji prođu na natječaju za stipendiju Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga, mjesečno će primati iznos od 1750 kuna. Rok prijave je 27. rujna 2022., a uvjet koji studenti moraju zadovoljavati jest upisana treća godina preddiplomskog studija ili integriranog preddiplomskog i diplomskog studija ili upisani diplomski studij.

Uz redovno polaganje ispita, potrebno je obaviti stručnu praksu u Agenciji koja traje tri tjedna te nakon završetka obrazovanja ondje se zaposliti na onoliko godina koliko je student njihovu stipendiju primao. U slučaju da Hanfa ne bude imala dovoljno radnika, stipendist mora raditi godinu dana više.

DAAD stipendije

Njemačka akademska služba za razmjenu, studentima i znanstvenicima, nudi stipendije namijenjene studijskim projektima na njemačkom i engleskom jeziku.

Prijave za DAAD stipendije odvijaju se preko weba. Rok prijave ovisi o području za koje se nude stipendije: 29. rujna je rok za diplomski i poslijediplomski studij iz područja glazbe, 30. rujna za diplomske i poslijediplomske studije područja arhitekture, likovne umjetnosti, dizajna, vizualne komunikacije i filma te 15. studenoga je rok diplomskih studija svih znanstvenih područja.

University of Chieti-Pescara

Talijanski grad Pescara postat će boravište 60 međunarodnih studenata koji žele upisati preddiplomski ili diplomski studij na talijanskoj obali. Svi međunarodni studenti koji prođu na natječaju primat će stipendiju od 6000 eura te će im biti pokriveni svi troškovi studija u razdoblju od godine dana. Rok prijave je 30. rujna 2022.

Vezani članci
23. travanj 2024 06:06