StoryEditor

BRUCIFER Nakon godinu dana stanke, na hodnike FER-a vratila se legendarna brucošijada

Za razliku od prostora za testiranje na kojima nije bilo navale, u prostorima gdje su se održavali koncerti bile su velike gužve koje su nekima kvarile zabavu

Autor:
Global.
15/11/2021 u 09:53 h
<p>Zagreb, 241115<br />
Unska 3,<br />
Ulaz u Fakultet elektrotehnike i racunarstva</p>
Zagreb, 241115 Unska 3, Ulaz u Fakultet elektrotehnike i racunarstvaIVONA IVANKOVIĆ/Global
Čak dvije generacije brucoša u subotu su proslavile početak svog akademskog obrazovanja na 39. Brucošijadi Fakulteta elektrotehnike i računarstva. Događaj su, kao i svake godine, organizirali Savez studenata FER-a, Klub studenata elektrotehnike (KSET) te sam Fakultet. Bogat glazbeni program sastojao se od 16 izvođača raspoređenih na tri pozornice te DJ-a koji je zabavljao studente u prostoru KSET-a. Uz to su bile održane i projekcije filmova koje je pripremila KSET-ova videosekcija. Slavile su dvije generacije brucoša, s obzirom na to da prošlogodišnja brucošijada nije održana zbog strogih epidemioloških mjera.

Brucošijada kao mini festival

"Bilo je stvarno puno sadržaja za svakoga. Čak i oni koji nisu bili najzadovoljniji izvođačima, uspjeli su zabaviti i nisu otišli razočarani kući", istaknula je brucošica Jelena kojoj je ovo bio običan izlazak u koji je otišla zbog zabave i društva, a ne zbog koncerata. Grše, Ružno Pače i KUKU$ samo su neki od popularnih izvođača koji su sinoć nastupili ispred nekoliko tisuća gostiju. Studentica druge godine Ana otkrila nam je da je najviše iščekivala koncert Krankšvestera, no na pitanje čiji joj se nastup sinoć najviše svidio, rekla je da je to ipak bio onaj Pocket Palme, mlade glazbene skupine koja stvara glazbu s prizvukom 80-ih. Brucošica Lara pak ne dijeli mišljenje svoje starije kolegice. "Grše je svakako bio zvijezda večeri, a to smo svi i očekivali", zaključila je Lara. Osim brucoša, i stariji studenti bili su oduševljeni cjelokupnim programom ovog, kako ga organizatori nazivaju, mini festivala. "Kada smo moja ekipa i ja saznali da će se Brucošijada ove godine ipak održati, odmah smo znali da će biti odlično. Prošlogodišnja pauza je učinila svoje i svima nam nedostaju izlasci i druženja", ispričao je student Lovro kojem je ovo ujedno i posljednja brucošijada prije završetka fakulteta.

Nisu svi otišli oduševljeni

Karte za Brucifer rasprodale su se u rekordnom roku što je potaknulo preprodavače da za karte traže i do pet puta više novaca. "Mi smo svoje karte kupili na vrijeme u KSET-u i to po nižim cijenama jer nas je većina prošlogodišnjih brucoša, ali znam da je potražnja za njima bila velika i vidjela sam da je nekolicina ljudi ispred fakulteta pokušavala kupiti kartu", objasnila je Ana. Osim o dobroj glazbi i zabavi, studenti su trebali misliti i o epidemiološkoj situaciji koja se u zadnje vrijeme pogoršava. Sukladno mjerama Stožera civilne zaštite, svi posjetitelji trebali su na ulazu predočiti ili EU digitalnu potvrdu ili potvrdu o preboljenju COVID-a, dok je za one koji takve potvrde nemaju bilo organizirano testiranje u Sportskoj dvorani Martinovka. "Tek sam primila prvu dozu cjepiva pa sam morala napraviti test. Testirala sam se u Martinovki i što se tiče organizacije, bilo je sve u redu, nije bilo čekanja i gužve", ispričala je Tamara, studentica druge godine. Za razliku od prostora za testiranje na kojima nije bilo navale, u prostorima gdje su se održavali koncerti bile su velike gužve koje su nekima kvarile zabavu. "Bilo je previše ljudi, do nekih koncerata nisam uopće mogla doći zbog gužve", rekla je razočarana studentica Sara.
27. travanj 2024 15:38