StoryEditor

DIGITALNA KNJIŽNICA Međimurskim osnovnoškolcima osigurano besplatno korištenje knjiga svjetskog izdavača

Knjižnica učenicima je na raspolaganju sve do lipnja 2023. godine

Autor:
Global
08/10/2022 u 11:28 h
14038
PIXABAY

Od ove školske godine učenici međimurskih osnovnih škola i njihovi učitelji moći će besplatno koristiti digitalne knjižnice u kojoj se nalaze sva izdanja Oxford University Pressa kao i sudjelovati na interaktivnim radionicama, navodi Hina.

S direktorom Profila Klett Daliborom Greganićem ugovor o poslovnoj suradnji na školskom projektu Read Your Way to Better English su potpisali međimurski župan Matija Posavec i čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini. Posavec je naglasio da će Županija i Grad snositi troškove kupnje pristupnih kodova te da će u projektu sudjelovati oko 300 učenika u 15 škola na području Županije.

"Omogućavanjem besplatnog pristupa digitalnoj knjižnici našim osnovnoškolcima, učenicima i njihovim učiteljima dajemo moćan alat za koji sam sigurna da će znati iskoristiti. Drago mi je i jasna je poruka što je sjever Hrvatske prvi u zemlji prepoznao potencijal ovog projekta", rekla je Cividini za Hinu.

Digitalna knjižnica učenicima je na raspolaganju sve do lipnja 2023. godine kada će se procijeniti učinkovitost za djecu i njihove mentore.

04. svibanj 2024 07:21