StoryEditor

DJEVOJČICE U NOGOMETU ‘Moramo omogućiti mladim sportašicama da slijede svoje snove i da imaju pristup potrebnim resursima‘

Između Hrvatskog nogometnog saveza i Ariela ostvarena je sponzorska suradnja s ciljem aktivne podrške djevojkama u sportu

Autor:
Global
14/06/2024 u 12:03 h
18398
KOMUNIKACIJSKI LABORATORIJ

Podrška djevojčicama koje se bave nogometom bila je povod brunchu održanom početkom tjedna na terasi zagrebačkog restorana Balon u sklopu kojeg je osmišljen i improviziran nogometni terenu. Na panelu su se okupili mediji, sportašice, influenceri te predstavnici Hrvatskog nogometnog saveza i Ariela između kojih je ostvarena sponzorska suradnja.

"Ovo sponzorstvo predstavlja više od financijske podrške – ona je simbol potpore i priznanja za trud i rad naših mladih sportašica", zahvalio je Hrvoje Hrkač, team manager ženskih reprezentacija Hrvatskog nogometnog saveza.

U razgovoru su sudjelovale i profesionalne nogometašice Helena Spajić, igračica ženske A nogometne reprezentacije i ŽNK Dinamo, i Karla Jedvaj, igračica ženske A nogometne reprezentacije i austrijskog prvoligaša FC Blau Weiß Linz, te Hrvoje Hrkač, team manager ženskih reprezentacija Hrvatskog nogometnog saveza. Kroz svoje inspirativne priče, panelisti su potaknuli djevojčice da ne odustaju od svojih snova i da se ustrajno bore za uspjeh.

image
KOMUNIKACIJSKI LABORATORIJ

"Vjerujemo u snagu zajednice i važnost podrške mladim sportašicama u njihovom razvoju. Naš cilj je omogućiti djevojčicama da slijede svoje snove i da imaju pristup potrebnim resursima", izjavio je Danko Badanjak, direktor P&G-ja za Hrvatsku i Sloveniju koji je ovom prilikom predstavio i nove Arielove kapsule 3u1 koje koriste inovativnu film s trostrukim djelovanjem, a pogodne su za hladno pranje, čime se smanjuje potrošnja energije i podržava održivost.

Jedan od ciljeva nadolazeće kampanje je i poticanje očeva na aktivnu podršku kćerima u njihovim sportskim aktivnostima. Stoga je Mario Valentić, iako je otac dječaka, dao podršku ovom događaju iz perspektive trenera i kineziologa. Uz njega, događaju su prisustvovale i Nevena Rendeli, Ana Zibar i Lana Gojak. Svi su potvrdili važnost uključenosti roditelja u živote njihove djece, bilo da ih vode na treninge, peru im sportske uniforme ili jednostavno pružaju emocionalnu podršku koja je posebno važna jer mnoga djeca, a posebno djevojčice, često odustaju od sporta u adolescenciji.

Vezani članci
23. listopad 2024 15:00