StoryEditor

GODINU DANA KORONE Svakodnevno objavljivao fotografije iz ‘zabranjenog grada‘

Prikazivao je svoj život i život svoje obitelji, ali i utjecaj koronavirusa na grad te način života kakav je do tada živio
Autor:
Tekst: Inka Rutić
17/02/2021 u 09:48 h
Ilustracija fotografa koji je svakodnevno objavljivao fotografije na Instagram profil.<br />
16.02.2021.<br />
foto: Pixabay
Ilustracija fotografa koji je svakodnevno objavljivao fotografije na Instagram profil. 16.02.2021. foto: PixabayPIXABAY
Marzio Toniolo, učitelj iz osnovne škole talijanskog San Fiorana, svakodnevno je dokumentirao svoj život od samih početaka pandemije pa svoje uratke objavljivao na Instagram, prenosi Reuters. S obzirom na to da je Toniolova strast fotografiranje da bi se izborio s krizom koja je zahvatila cijeli svijet, odlučio je zabilježiti svaki trenutak u "zabranjenom gradu". Prikazivao je svoj život i život svoje obitelji, ali i utjecaj koronavirusa na grad te način života kakav je do tada živio. "Fotografiranje mi je najveća strast, a ispričati priču kroz fotografije ono je što mi pomaže da budem svoj", rekao je Toniolo. Od fotografija posebno izdvaja onu njegove trogodišnje kćeri Biance koja mu lakira nokte dok njegova supruga Chiara sjedi u pozadini i gleda kroz prozor. "Fotografija prikazuje normalan trenutak u izvanredno dramatičnom vremenu", objašnjava Toniolo.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Marzio Toniolo (@marzio_toniolo)

Pokazao je i svog, tada slabašnog, djeda Gina koji je patio od demencije, ali nije zaboravljao na svoju praunuku Biancu s kojom je imao poseban odnos. Izgubio je bitku sa životom u dobi od 88 godina. "Sjećanje na onoga tko je imao dobro srce je slatko i beskrajno", prisjeća se Toniolo na svom Instagram profilu.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Marzio Toniolo (@marzio_toniolo)

Otkako je objavio prve fotografije na društvenim mrežama, Toniolo je dobio poticaj mnogih da nastavi dijeliti uratke iz europskog žarišta korone, prenosi Huck Magazine. Objavljivao je fotografije godinu dana, a karantena i izolacija supruge Chiare koja je bila u kontaktu s Covid pozitivnom osobom bila je blokada kroz koju je obitelj morala proći. "Mislim da su oni koji su pratili moje fotografije i našu priču bili sposobniji pripremiti se za ono što slijedi", rekao je Toniolo.
29. travanj 2024 04:09