StoryEditor

GORICA PREGAZILA ŠIBENIK Toni Fruk Turopoljce vratio u utrku za opstanak u elitnom rangu

Ovo je bila 13 utakmica Željka Sopića na klupi Gorice te je njome nastavio sjajnu formu u kojoj je Gorica dvaput remizirala s Dinamom i jednom pobijedila Osijek

Autor:
Roko Silov
15/04/2023 u 06:00 h
11834
PEXELS

Prva utakmica 29. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige završila je velikom 0:4 pobjedom posljednje Gorice kod devetog Šibenika. Ovom su se pobjedom u gostima kod Šibenika, Turopoljci približili na samo jedan bod od devetog mjesta koji bi im osigurao ostanak u SuperSport HNL-u.

Šibenik - Gorica 0:4

Toni Fruk 8', 18', Merveil Ndockyt 13', Slavko Bralić 41'

Gosti su u utakmicu krenuli furiozno te je Toni Fruk već u osmoj minuti nakon odbijenca pogodio za 0:1, prenose Sportske novosti. Pet minuta kasnije, na asistenciju Fruka, Merveille Ndockyt pogađa s 20-ak metara u donji desni kut šibenikovog vratara Lovre Rogića. U 18. minuti Fruk izvodi slobodnjak, a Rogić je mogao samo pogledom ispratiti treći pogodak za goste. Za konačnih 0:4 u 41. minuti zabija Slavko Bralić nakon sjajnog centaršuta mladog Jurice Pršira.

Pala su još dva pogotka u drugom poluvremenu, no oba su bila poništena radi zaleđa. Najprije je u 57. minuti kada je Pršir sjajnim centaršutom pronašao Bralića, da bi potom u 63. minuti Ivan Dolček postigao pogodak za Šibenik, no sudac Duje Strukan poništava oba pogodaka.

Dodajemo da je ovo bila 13 utakmica Željka Sopića na klupi Gorice. Sopić je nastavio sjajnu formu te upisao četvrtu pobjedu na klupi Turopoljaca uz također četiri neriješena rezultata te pet poraza, stoji na Transfermarktu. U sljedećem kolu Šibenik ide u goste Lokomotivi, dok Gorica ugošćuje Rijeku.

Vezani članci
28. travanj 2024 01:15