StoryEditor

HOKEJ NA LEDU Hrvatska reprezentacija U-20 osvojila zlatnu medalju na Svjetskom prventsvu

U Prvoj diviziji će Hrvatsku čekati ozbiljniji protivnici poput Estonije, Poljske i Ukranije

20/12/2022 u 08:07 h
14496
FREEPIK

Hrvatska reprezentacija u hokeju na ledu do 20 godina ostvarila je novi sjajan uspjeh nakon što su osvojili dvije divizije u tri mjeseca. Ovaj put su u Litvi osvojili treću najjaču diviziju, Drugu diviziju, grupu A i time osvojili zlato. Divizije u hokeju označavaju jakosne skupine, a ovim rezultatom Hrvatska reprezentacija iduće sezone osigurala je prijelaz u Prvu diviziju, skupinu B. Prema pisanju Hine, protivnici će im biti Slovenija, Ukrajina, Italija, Poljska i Estonija

Turnir su otvorili su porazom protiv Nizozemske u produžecima, a nakon toga su ostvarili četiri pobjede zaredom. Redom su padali Velika Britanija, Litva, Španjolska i Rumunjska, a na kraju su ostvarili 12 bodova što je bilo dovoljno mladim reprezentativcima za prolaz u skupinu više, prenosi 24 sata.

Hrvatski reprezentativci raspršeni su po raznim zemljama. Njih 12 igra u hrvatskim ligama, gdje prednjače igrači mlađe selekcije KHL Medveščaka i KHL Zagreba. Čak četvorica igrača nastupaju u Švedskoj, dvojica u Sloveniji, a pojedinci u Češkoj, Austriji i Finskoj.

Prema IIHF, krovnoj organizaciji hokeja na ledu, divizije se dijele na Championship, Prvu, Drugu, Treću i najnoviju Četvrtu diviziju koja je dodana 2020. godine. Reprezentacije su podijeljene u divizije prema njihovom mjestu na IIHF World Ranking ljestvica, a Hrvatska seniorska reprezentacija igrala je u Prvoj diviziji do 2019. godine kada je bila delegirana u Drugu diviziju.

19. svibanj 2024 19:07