StoryEditor

HRVATSKA NOGOMETNA IZVRSNOST Rektor Lakušić uručio priznanje Zlatku Daliću

Izbornik je dobio priznanje alumnu za vrhunske sportske rezultate na međunarodnoj razini te za promicanje alumni zajednice Sveučilišta

01/03/2023 u 06:55 h
14850
FREEPIK

Ugledne osobe iz sporta i nogometa, kao i brojni profesori i studenti okupili su se u subotu u Velikoj sportskoj dvorani Kineziološkog fakulteta u Zagrebu na simpoziju  "Hrvatska nogometna izvrsnost". Na Simpoziju je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić dobio priznanje alumnu za ostvarene vrhunske sportske rezultate na međunarodnoj razini i promicanje alumni zajednice Sveučilišta, a priznanje mu je uručio zagrebački rektor Stjepan Lakušić,  piše na stranici zagrebačkog Sveučilišta

"Izvrsnost i znanje čini uspjeh, a iza svakoga uspjeha stoji upornost, trud, zalaganje i podrška. Akademska zajednica je ta koja mora osigurati vrhunsko obrazovanje koje je osnova za velike uspjehe", istaknuo je Lakušić. 

Potpisan Sporazum

Na Simpoziju je potpisan Sporazum o suradnji između predstavnika Hrvatskoga nogometnoga saveza i hrvatskih kinezioloških fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Splitu te Osijeku. Održana su i četiri panela, a prvi je bio "Hrvatski nogometni uspjeh: mudrost, ponos, zajedništvo". Cilj rasprave bilo je funkcioniranje hrvatske nogometne reprezentacije i sustav rada Hrvatskoga nogometnog saveza. 

Na drugom panelu "Nogometna logistika: tiha voda brege dere" razgovaralo se o organizaciji, logistici i komunikaciji s medijima i javnošću, a na trećem o knjizi "Hrvatska škola nogometa" u izdanju Hrvatskog nogometnog saveza u kojoj je prezentirana struktura, osnovne ideje i metodika treninga, planiranje i programiranje, tehnika i taktika nogometa te kondicijska priprema. Održan je i košarkaški panel na engleskom jeziku pod nazivom "Congested Competition Schedule: Challenges and Solutions".

Uspjesi i vizija reprezentacije

Kako piše Hrvatski nogometni savez, jedan od predstavljača knjige bio je i nekadašnji golman hrvatske reprezentacije Stipe Pletikosa, danas tehnički direktor A i U-21 reprezentacije. Sa svojim je sugovornicima otkrio sve o rezultatima, uspjesima i viziji, kao i načinu rada s mlađim uzrastima u Savezu. 

"Ja bih sve sažeo u dvije misli, sustav rada koji postoji unutar Hrvatskog nogometnog saveza i kult reprezentacije. Baš zato nam je cilj implementirati što je moguće više bivših igrača koji su prošli svlačionicu reprezentacije i znaju što to znači, znaju kolika je težina hrvatskog dresa. Bronca u Kataru je potvrda da uspjesi iz 1998. i 2018. godine nisu bili slučajnost jer imamo sjajno posloženu strukturu unutar Saveza i sjajnu viziju", zaključio je Stipe Pletikosa o uspjesima reprezentacije.

Vezani članci
20. travanj 2024 02:11