StoryEditor

HRVOJE HORVAT Hrvatski rukometaši s novim izbornikom kreću u lov na Tokio

U užem izboru bili su još Slavko Goluža i Ivano Balić
Autor:
Global.
28/01/2021 u 23:00 h
handball3492469_1920
PIXABAY

Hrvoje Horvat novi je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije, potvrdio je to Hrvatski rukometni savez.

Posljednjih dana razna su se imena provlačila po medijima. Dio navijača želio je na klupi vidjeti Irfana Smajlagića, koji je bio Červarov prvi čovjek u razdoblju od 2003. do 2006. godine i zajedno je s njim reprezentaciju doveo do svjetskog i olimpijskog zlata. Ipak, u užem izboru našli su se kandidati koje je predložio sam Červar. Koordinator za muški rukomet, i sada već bivši izbornik, uz Hrvoja Horvata predložio je još Slavka Golužu i Ivana Balića. Ivano Balić ispao je iz utrke za izborničku poziciju jer nema diplomu potrebnu za obavljanje funkcije izbornika, a Hrvoje Horvat izabran je većinom glasova Upravnog odbora HRS-a. Iz odbora su poručili da ovom odlukom žele zadržati kontinuitet u radu muške seniorske reprezentacije.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Hrvatski rukometni savez (@hrs_insta)

 

Trener Nexea Hrvoje Horvat preuzeo je klupu reprezentacije nakon što je posljednjih godina bio Červarova desna ruka. Upravo zbog toga za mnoge se ovaj izbor čini logičnim, budući da je Horvat cijelo vrijeme unutra i ima povjerenje igrača, što je iznimno bitno u situaciji kada su novi reprezentativni izazovi već pred vratima, a vremena za slaganje nove reprezentacije gotovo pa i nema.

Horvat se zahvalio Savezu na ukazanom povjerenju i najavio da je spreman za nove izazove.

"Svjestan sam kolika je to odgovornost i obveza, ali vjerujem da mogu odgovoriti svim izazovima i uspješno voditi Hrvatsku", poručio je Horvat, koji na prvi izazov mora odgovoriti već od 12. do 18. ožujka kada je na rasporedu iznimno težak kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre. Hrvatska igra u Parizu, a nalazi se skupini s Francuskom, Portugalom i Tunisom.

29. travanj 2024 02:06