StoryEditor

IPAK NIŠTA OD ČETVRTFINALA Kauboji pobjedom protiv Bahreina zaokružili nastup na svjetskoj smotri

Hrvatska je osigurala solidno deveto mjesto u konačnom poretku, što bi na poslijetku trebalo biti dovoljno i za kvalifikaciju na Olimpijske igre

23/01/2023 u 19:28 h
<p>Igrač utakmice - Ivan Martinović</p>
Igrač utakmice - Ivan MartinovićPIXSELL/PIXSELL

Hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila je Bahrein rezultatom 43:32 i time završila svoj nastup na ovogodišnjem svjetskom prvenstvu.

Početak utakmice nije bio obećavajuć za hrvatske reprezentativce, brzi Bahrein poveo je već u drugoj minuti susreta. Kauboji su ipak brzo uzvratili te nakon pet minuta utakmice postigli egal, no i dalje je to bilo daleko od igre kakvu su rukometaši pružili protiv Danske.

Napad je funkcionirao dobro, gotovo svaki pokušaj završavao je pogotkom,ali meka igra u obrani rezultirala je konstantnim vodstvom Bahreina. Pred kraj prvog poluvremena Kauboji su povezali nekoliko dobrih napada i kvalitetnih obrana te osigurali vodstvo. Nakon 30 minuta igre, hrvatski rukometaši otišli su na predah s malom, ali značajnom prednosti od jednog gola razlike (17:16).

Igra Kauboja u drugom poluvremenu izgledala je bolje i kompaktnije što je rezultiralo povećanjem prednosti (23:19) nakon nešto manje od deset minuta igre u nastavku. Ipak, Hrvatski rukometaši prekasno su uhvatili ritam te je san o četvrtfinalu pao u vodu, jer im je za prolazak u daljnju fazu natjecanja trebala pobjeda od čak 22 pogotka razlike, uz uvjet da Egipat pobijedi Dansku. Hrvatsku su do pobjede predvodili Ivan Martinović i Filip Glavaš sa po 11 golova. Luka Cindrić je zabio osam, a Marin Jelinić sedam golova. Igračem utakmice proglašen je Ivan Martinović.

Reprezentacija se ovom utakmicom oprostila od svjetske smotre, a pobjedom je osigurala solidno deveto mjesto u konačnom poretku, što bi im naposljetku trebalo biti dovoljno i za kvalifikaciju na Olimpijske igre.

Vezani članci
20. travanj 2024 05:45