StoryEditor

JOB FAIR MEETUP Hot Talk kao poslastica za posljednji dan

Hot Talk se vodio po principu američkog serijala Hot Ones, a Abrus je u društvu voditelja pri postavljanju svakog desetog pitanja jeo ljute čvarke i kikiriki
Autor:
Global.
25/10/2020 u 14:52 h
job fair meetup
job fair meetupPR
Posljednjeg dana Job Fair Meetupa, osim brojnih talkova, prostor Kluba studenata elektrotehnike (KSET) se popunio za Hot Talk s Lukom Abrusom, partnerom i suosnivačem agencije za dizajn i razvoj digitalnih proizvoda FIVE koja djeluje u bazama u New Yorku i Hrvatskoj.

Hot Talk za kraj Meetupa

Hot Talk bio je poslastica za kraj za sve studente, a ovogodišnji Job Fair Meetup bio je veliki uspjeh, studenti koji su sudjelovali zadovoljni su stečenim znanjem i iskustvom. "Job Fair Meetup se čini kao odlična prilika da se povežu studenti i industrija u kojoj će raditi kad završe faks ili čak za vrijeme studiranja. Nije me zanimalo nijedno poduzeće konkretno, nego čisto kako poslovi u struci izgledaju, koji su preduvjeti za zapošljavanje i razni praktični savjeti", rekao je student Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER), Vedran Radovanović. Hot Talk se vodio po principu američkog serijala Hot Ones, a Abrus je pri postavljanju svakog desetog pitanja jeo ljute čvarke i kikiriki.

Savjeti za pokretanje vlastitog startupa

Na paleti su bila pitanja poput preferencija pelinkovca, glazbene karijere, rukometa pa i klasična dilema između filmova Harry Potter i Gospodar prstenova, u kojima je publika uživala zahvaljujući odličnom dvojcu voditelja koji su pridonijeli opuštenoj atmosferi. Premda je većina pitanja bila neozbiljne prirode, Abrus je dao nekoliko ključnih savjeta studentima. "Važno je skupiti čim više iskustva prije započinjanja startupa, ako treba i samo putem studentske prakse", rekao je Abrus. "Ja sam, primjerice, stekao svoje iskustvo u Microsoftu prije započinjanja vlastitog startupa, najlogičnije je započeti u nekom drugom poduzeću da bi shvatili kako stvari funkcioniraju", objasnio je te istaknuo da svima preporučuje da se konzultiraju s više ljudi prije upuštanja u startupe. Na kraju talka, Abrus je prikupio 69 bodova, dobio zasluženi pljesak čitave publike te postao prvim pobjednikom Hot Talka, koji se može očekivati i narednih godina.

Studenti zadovoljni prikupljenim znanjem

Nakon Hot Talka za Global je progovorilo i nekoliko studenata o svom iskustvu na ovogodišnjem Job Fair Meetupu, a kako je sve izgledalo u praksi objasnila je i studentica treće godine FER-a, Mihaela Bakšić. "Iako sam sudjelovala na samo nekoliko radionica, na Job Fair Meetupu sam naučila dosta novih trikova i dobrih praksi o tehnologijama s kojima sam već upoznata. Polaznici radionica bili su podijeljeni u manje timove i dobili kraći zadatak koji su uz pomoć mentora trebali riješiti", rekla je Mihaela. "Job Fair Meetup mi je djelovao strukturiraniji nego prošle godine te nemam dojam da sam tada dobila toliko informacija i iskustva kao ove godine", nastavila je. Valentina Fatarić, koja je ove godine diplomirala na FER-u, navela je kako je Meetup bio dragocjeno iskustvo koje bi preporučila svim studentima. "U usporedbi s dosadašnjim iskustvima, za razliku od štandova, ovo je bilo puno realnije iskustvo jer su talkovima prisustvovali sami zaposlenici koji sam pružili bolji uvid u principe rada, najviše sam saznala o tuđim iskustvima i kako to sve ustvari izgleda u praksi. Svakako bih preporučila studentima da ubuduće sudjeluju na Job Fairu", zaključila je Valentina. Osim toga, Valentina je naglasila da je još jedna od razlika bila primjena mjera poput korištenja maski i socijalno distanciranje. Global je medijski pokrovitelj Job Fair Meetupa.
28. travanj 2024 20:15