StoryEditor

JOB FAIR Otvorena baza životopisa za 15. sajam poslova

U razgovoru s poduzećima, organizatori su saznali što sve treba uzeti u obzir prilikom pisanja životopisa i prijave u bazu životopisa
Autor:
Global.
13/03/2020 u 20:03 h
Otvorena baza zivotopisa za 15. po redu JOB FAIR
Otvorena baza zivotopisa za 15. po redu JOB FAIRPROMO
Baza životopisa za 15. po redu sajam poslova, Job Fair, službeno je otvorena, a svi trenutni i nedavno diplomirani studenti svoje životopise mogu pohraniti putem internetske stranice za bazu životopisa. Ovogodišnje izdanje najposjećenijeg i najpoznatijeg sajma poslova, koji spaja studente s vrhunskim poduzećima, održat će se 13. i 14. svibnja na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, a pohrana životopisa moguća je od sada pa sve do završetka sajma. Studenti će prilikom sajma dobiti jedinstveni QR kod pomoću kojeg će se predstavljati poslodavcima prilikom pohoda na poslove. Svi QR kodovi skenirani za vrijeme trajanja sajma poslodavcima će služiti kao podsjetnik pomoću kojeg će lakše pronalaziti životopise studenata, stoga skeniranjem svog QR koda studenti povećavaju svoju vidljivost u mnoštvu, kao i vjerojatnost za zaposlenje. U razgovoru s poduzećima, organizatori su saznali što sve treba uzeti u obzir prilikom pisanja životopisa i prijave u bazu životopisa.

Izdvojite se iz gomile

Prilikom izrade životopisa važno je napisati svoj obrazovni i poslovni timeline, u kojem je dobro istaknuti početak svog obrazovanja na fakultetu te koji ste smjer. Poduzeća navode da je poželjno navesti radno iskustvo, bilo ono plaćeno ili volontersko, budući da posao uz fakultet može biti dobar pokazatelj radnih navika. Dodatan plus je i prilaganje svoje fotografije, koja olakšava poslodavcima prepoznavanje studenata koji su na njih ostavili dobar dojam na sajmu. Iako je fokus poslodavaca primarno na sadržaju životopisa, mnogi su istaknuli da su dokumenti s iscrpno nabrojenim informacijama zahtjevni za čitanje. Strukturirani životopisi s istaknutim informacijama ključnima za vlastitu prezentaciju pružaju poslodavcima dobar uvid u kvalitete studenata. Životopis kojem je jednostavno pratiti slijed i koji sadrži opis vlastitog iskustva, sposobnosti, vještina i kvaliteta u kratkom, jasnom i gramatički ispravnom sadržaju povećava vjerojatnost za ulazak u selekcijski postupak.

Istaknite vještine i ostavite dobar dojam

Poslodavci vole vidjeti istaknute vještine i dobiti opis iskustva prilikom kojeg su one razvijene. Isto tako, navođenje zadnje obavljanog posla kao prvog po redu, dobar je način za iznijeti zadnje, ažurne osobne informacije, koje su najčešće i najrelevantnije. Nadalje, kratki opis zadataka ili postignuća na radnom mjestu u formi natuknica najbolji je način za predočavanje iskustva, a samim time i isticanje napretka naspram prošlih poslova. Životopis je važan za predselekcijsku fazu, ali osobno predstavljanje na Job Fairu može biti ključno. Upoznavanje uživo trenutak je u kojem studenti mogu ostaviti jako dobar prvi dojam. Ako životopis uistinu prikazuje osobne interese i dosadašnje radno iskustvo, uvelike će pomoći na selekcijskom intervjuu.
27. travanj 2024 12:14