StoryEditor

KAZNE KLUBOVIMA Nesportsko ponašanje i pirotehnika skupo su koštali domaće klubove

Disciplinski sudac domaće lige Alan Klakočar odredio je kazne za čak pet od deset klubova nakon odigranog kola prošlog vikenda

23/02/2023 u 14:36 h
14835
PIXABAY

Pola klubova Hrvatske nogometne lige kažnjeno je tijekom 22. kola domaćeg prvenstva, prenose Sportske novosti. Hajduk je dobio najveću kaznu, a osim njega "čestitku" su dobili igrači Istre, Varaždina, Dinama i Osijeka. 

Disciplinski sudac domaće lige Alan Klakočar odredio je kazne za čak pet od deset klubova nakon odigranog kola prošlog vikenda. Kazne su dijeljene zbog nesportskog ponašanja navijača i nogometaša, ali i pirotehnike na utakmicama. Najgore je prošao Hajduk koji je kažnjen s gotovo 7000 eura zbog korištenja pirotehničkih sredstava navijača tijekom utakmice Hajduk – Gorica, stoji na portalu 24 sata.

Zbog korištenja pirotehničkih sredstava kažnjeni su i nogometni klub Dinamo i Varaždin. Zagrebački klub mora platiti 2350 eura, dok Varaždin iz blagajne mora izdvojiti nešto više od 1000 eura.

Nogometni klub Istra kažnjen je zbog diskriminirajućeg navijanja navijača na utakmici protiv Osijeka, dok je igrač Osijeka, Ramon Mierez kažnjen sa 670 eura i dvjema utakmicama ne igranja zbog grubog starta na nogu suparnika bez mogućnosti igranja loptom.

Dinamo trenutno drži prvo mjesto tablice s 52 boda. Na drugom mjestu nalazi se Hajduk s 44 boda, na trećem mjestu je Osijek kojemu Istra puše za vratom sa samo pet bodova manje. Na začetku ljestvice je Gorica kojoj prijeti ispadanje iz lige.

Vezani članci
28. travanj 2024 16:47