StoryEditor

MIOKOVIĆ SMIJENJEN Do novih izbora Zborom će predsjedati Marko Mimica

Mioković je smijenjen natpolovičnom većinom

Autor:
Tekst: Global
01/10/2021 u 08:46 h
<p>Mihovil Miokovic<br />
Mihovil MiokovicYOUTUBE SCREENSHOT

Na sjednici Skupštine Studentskog Zbora smijenjen je predsjednik Zbora Mihovil Mioković. Zbor je na svojem Facebook profilu objavio da je Mioković smijenjen natpolovičnom većinom, od 28 glasova "za" i dva suzdržana, nakon što mu je izglasano nepovjerenje.

Ulogu v.d. predsjednika preuzeo je najstariji član skupštine Marko Mimica, on će na toj poziciji biti do izbora novog predsjednika. Iz SZ-a su poručili kako vjeruju da će novi saziv Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu biti aktivniji u provođenju projekata te transparentniji.

Podsjetimo, Mioković je na osobnom Facebook profilu radi transparentnosti podijelio račune nastale u njegovom mandatu. U računima je vidljivo da je 700.000 kuna potrošeno na raznu računalnu opremu, mobitele, osobne komunikacijske treninge i promotivne materijale.

"Očekivao sam pitanja, to je bila poanta, da javnost zna na što se troši njihov novac. Taj novac su trošili i moji prethodnici, ali odlučio sam da javnost mora znati. Nadam se da će ovo postati praksa, odsad pa nadalje, na svim sveučilištima u Hrvatskoj", poručio je Mioković jučer tijekom gostovanja na N1 televiziji.

https://www.youtube.com/watch?v=0wwQXkAgMrs

 

29. travanj 2024 05:06