StoryEditor

NAGRADE ZA NAJBOLJE Sveučilište u Zagrebu dobilo titulu najuspješnijeg sportskog sveučilišta u Europi

Reprezentacije su ljetos osvojile 20 medalja na europskim i svjetskim prvenstvima

15/12/2022 u 23:00 h
14490
TELEVIZIJA STUDENT

Sveučilište u Zagrebu, u suradnji sa Zagrebačkim sveučilišnim športskim savezom u četvrtak je održalo svečanost dodjele nagrada najboljim studentima sportašima za akademsku godinu 2021./2022. Nagrade su bile dodjeljivane najboljim pojedincima, momčadima, visokim učilištima te reprezentacijama. U konkurenciji studenata, najboljim sportašem proglašen je Neven Zonjić (futsal), a najboljom sportašicom Josipa Bebek (rukomet).

Najbolja momčad ove je godine zasluženo bila futsalska reprezentacija Sveučilišta u Zagrebu, koja je osvojila zlatnu europsku medalju, za koju nastupa i Neven Zonjić. Nagrada za najbolji ženski kolektiv pripala je sveučilišnoj reprezentaciji u karateu, s osvojenim dvjema europskim i četirima svjetskim medaljama.

Priznanja su dodijeljena i visokim učilištima koja su postigle najbolje rezultate na natjecanjima u okviru UniSport Zagreb. Na njima je sudjelovalo oko šest tisuća natjecatelja u 25 sportova s čak 44 visoka učilišta koja djeluju na području Grada Zagreba. U konkurenciji studentica nagradu je osvojio Kineziološki fakultet, a u konkurenciji studenata i ukupnoj konkurenciji Ekonomski fakultet. Najaktivnijim visokim učilištem proglašen je Fakultet elektrotehnike i računarstva.

Posebna priznanja osvojile su reprezentacije koje su ljetos nastupale na europskim i svjetskim prvenstvima te osvojile 20 medalja, čime je Sveučilište u Zagrebu dobilo titulu najuspješnijega sportskoga sveučilišta u Europi. Riječ je o ekipama futsala (muški tim), rukometa (ženski tim), odbojke (ženski tim), džuda, karatea, tekvondoa i kikboksa te o veslačkoj reprezentaciji i reprezentaciji u rukometu na pijesku (muški i ženski tim), dok su priznanja za razvoj akademskoga sporta dobili Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu, Sportski savez Grada Zagreba i Studentski centar u Zagrebu.

Netom prije svečanosti na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu utemeljen je Počasni odbor Europskoga sveučilišnoga prvenstva u borilačkim sportovima Combat Zagreb 2023. godine koji će se održavati od 19. do 24. srpnja u četiri dvorane, a očekuje se više od 1200 natjecatelja s više od 400 europskih sveučilišta, koji će svoje snage odmjeriti u džudu, karateu, tekvondou i kikboksu.

Vezani članci
27. travanj 2024 05:09