StoryEditor

NAJBRŽA ŽENA NA SVIJETU Amerikanki Jessi Combs postumno priznat novi svjetski rekord

Combs je prva žena koja je srušila prethodni rekord kaskaderke Kitty O‘Neil, osvojen prije više od 40 godina
Autor:
Global.
27/06/2020 u 08:37 h
Jessi Combs postumno priznat svjetski rekord<br />
foto: YouTube screenshot<br />
https://www.youtube.com/watch?v=T9r_mJBLKzo<br />
26.6.2020.
Jessi Combs postumno priznat svjetski rekord foto: YouTube screenshot https://www.youtube.com/watch?v=T9r_mJBLKzo 26.6.2020.
  1. Amerikanki Jessi Combs postumno je priznat novi Guinnessov svjetski rekord "najbrže žene na svijetu". Rekord je osvojila vožnjom vozila na mlazni pogon brzinom većom od 841 kilometra na sat, u pustinji Alvord u Oregonu, 27. kolovoza 2019. godine, stoji na službenoj stranici. Combs je time postala prva žena koja je srušila ranije postignut i 40 godina čuvan rekord američke kaskaderke Kitty O‘Neil koja je vozila 825 kilometara na sat.
Rušenje rekorda amerikanku je koštalo života. Combs je u vozilu "North American Eagle" doživjela nesreću u kojoj je preminula od posljedica ozljede glave i zapaljenja vozila. Njezino je vozilo zakazalo zbog "mehaničkog zatajenja na prednjem kotaču, a pretpostavlja se da je to bila posljedica sudara vozila s nekim predmetom u pustinji", stoji u rješenju kriminalističke istrage. [embed]https://www.youtube.com/watch?v=T9r_mJBLKzo[/embed] Njezin partner Terry L. Madden na Instagramu je napisao da nijedan rekord nije vrijedan toga što Combs više nema, ali je objasnio i da zna koliko je težila ostvarenju svog cilja te da se ponosi. Upozorio je medije da ne šire lažne vijesti o nesreći te da provjere izvore. Combs je bila poznata i kao televizijska voditeljica "Mythbustersa" i "All Girls Garage" te prva žena koja se natjecala u automobilskoj utrci "The Race of Gentlemen". https://www.instagram.com/p/CBzVs4xDK-v/
27. travanj 2024 15:36