StoryEditor

NESTVARNI HAALAND Norveški napadač novim hat-trickom osigurao pobjedu Cityu

U utakmici protiv Wolverhamptona Građani su na svom Etihadu slavili s velikih 3-0, a takozvani ‘hat-trick heroj‘ bio je upravo Haaland

23/01/2023 u 07:54 h
14632
PIXABAY

Norveški napadač Manchester Citya Erling Haaland nastavlja dominirati Premier ligom. U utakmici protiv Wolverhamptona Građani su na svom Etihadu slavili s velikih 3-0, a takozvani "hat-trick heroj" bio je upravo Haaland.

Prvi pogodak utakmice pao je na asistenciju Kevina De Bruynea. Belgijac je poslao rani ubačaj iz prvog dodira s desne strane terena koji je dočekao norveški gorostas i pospremio glavom u mrežu. Drugi pogodak upisao je uspješno realiziranim jedanaestercem, dok mu je za treći pogodak posao uvelike olakšao Riyad Mahrez, koji je presjekao loptu golmanu Wolvesu i uposlio Haalanda koji je zabio u praznu mrežu.

Time je Norvežanin upisao 25 ligaških pogodaka, čime je nakon samo 21. kola prestigao posljednja četiri osvajača zlatnih premierligaških kopački po broju postignutih golova. U prošle tri sezone najbolji strijelci bili su Salah, Son (21/22), Vardy (20/21), Kane (19/20) s po 23 pogotka, dok su sezone 2018/19. Aubameyang, Salah i Mane podijelili kopačku s po 22 gola.

Manchester City je ovom pobjedom na kratko smanjio zaostatak za vodećim Arsenalom na dva boda, koji je zaostatak vratio na pet bodova velikom pobjedu u derbiju kola nad Manchester Unitedom rezultatom 3:2. Pobjednički pogodak u 90. minuti postigao je Eddie Nketiah.

Vezani članci
26. travanj 2024 02:34