StoryEditor

‘NITKO ME NE RAZUMIJE‘ Interaktivno predavanje za studente o psihološkom zdravlju putem Zooma

Teme predavanje su nošenje s depresivnim raspoloženjem, postupanje u slučaju depresivnog raspoloženja i pojašnjenje bazičnih potreba

15/03/2023 u 19:48 h
14982
FREEPIK

Interaktivno predavanje "Nitko me ne razumije" s temama nošenja s depresivnim raspoloženjem, postupanja u slučaju depresivnog raspoloženja te pojašnjenja bazičnih potreba kao potrebe za prihvaćanjem održat će se u četvrtak 16. ožujka. Predavanje će početi u 17 sati na Zoomu, moći će sudjelovati 100 sudionika, a prijaviti se može online, piše na stranicama Pravnog fakulteta. 

Edukaciju će voditi voditelj Ureda za psihološku podršku i zaštitu mentalnog zdravlja mag. psych. Božidar Nikša Tarabić, a predavanje je nastalo suradnjom Ureda i Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu. Ured za psihološku podršku i zaštitu mentalnog zdravlja dio je zagrebačkog Sveučilišta koji, između ostaloga, redovito organizira interaktivna predavanja i radionice na temu mentalnog zdravlja pod vodstvom Tarabića.

Kako piše na stranici Sveučilišta, dosadašnja predavanja bavila su se temama poput razumijevanja emocija, psihologije uspješnog studiranja, definiranja ciljeva ili vještina komunikacije. Posljednje predavanje održalo se u siječnju pod imenom "Psihopatologija [101]" te je sadržavalo informacije o simptomima, znakovima i tretmanu psiholoških poremećaja

Studenti mogu online pratiti obavijesti o događanjima, a predavanja se organiziraju i na poziv uprave sastavnice, nastavnog osoblja, studentskih predstavnika ili studentskih organizacija. Ured studentima svih sastavnica Sveučilišta u Zagrebu nudi besplatnu psihološku pomoć za koju se zainteresirani mogu prijaviti putem prijavnice na stranici Sveučilišta. Tretmani se provode na daljinu, audio ili video-audio vezom, a također ih vodi voditelj Ureda Tarabić.

26. travanj 2024 17:53