StoryEditor

NOĆ DUBROVČANA Nakon duge stanke ponovno se okupljaju dubrovački studenti u Zagrebu

Ulaznice su u prodaji o cijeni pet eura

Autor:
Andrea Vlašić
10/04/2024 u 15:20 h
18249
PRIVATNA ARHIVA

Još jedna "Noć Dubrovčana" sprema se u zagrebačkom klubu "Ritam Grada". Udruga studenata Dubrovnika "Libertas" ponovo pokušava okupiti dubrovačke studente nakon duge stanke i to ovog petka od 22 sata.

Udruga se prvi put spominje 1997. godine, ali svoj službeni status dobiva tek od 2001. godine. Unatoč brojnim promjenama lokacija, od 2013. godine dubrovački studenti redovito se okupljaju u Gundulićevoj ulici te se nadaju da će na toj adresi ostati još dugi niz godina. Uz Noć Dubrovčana, Udruga je zadužena za mnoga druga događanja kao što su njihovi Kenova partiji, pub kvizovi i natjecanja u treseti.

Poznati su po organizaciji turnira u nogometu pod nazivom Liga Dubrovčana. Iako se turnir već dugi niz godina nije organizirao, volonter Udruge Antonio Lopina, izrazio je želju za njegovim ponovnim pokretanjem. Danas se uprava Udruge sastoji od 11 članova, uz mnoge volontere koji predano rade kako bi ostvarili cilj okupljanja mladih iz Dubrovnika, njihovog povezivanja te očuvanja dubrovačkog duha i identiteta u Zagrebu.

Ulaznice za "Noć Dubrovčana" već su u prodaji po cijeni od pet eura, a moći će se kupiti i na ulazu na sam dan događanja.

image
FOTO: PRIVATNA ARHIVA
image
FOTO: PRIVATNA ARHIVA
Vezani članci
29. travanj 2024 18:32