StoryEditor

NOVI PORAZ Barcelonu iznenadio novi prvoligaš Cádiz

Barcelona se ovim porazom primakla na samo tri boda od ispadanja u drugu ligu
Autor:
Global.
07/12/2020 u 08:41 h
iFhVPFbA
ANTON SMREKAR/GLOBAL
Barcelona je doživjela novi neočekivani poraz u španjolskom prvenstvu. U 12. kolu La Lige kao gost poražena je rezultatom 2:1 od ekipe Cádiza. Za domaćine su precizni bili Álvaro Giménez u osmoj i Álvaro Negredo u 63. minuti, dok se za Barcelonu u strijelce upisao također igrač Cádiza, Pedro Alcalá, koji je postigao autogol u 57. minuti. Cádiz je ovom pobjedom skočio na peto mjesto u ukupnom poretku, a od ostalih njihovih rezultata u tekućoj sezoni vrijedi izdvojiti i pobjedu protiv Real Madrida u šestom kolu prvenstva.

Brod koji tone

Barceloni je ovo već četvrti poraz u prvenstvu i s ukupno 14 bodova nakon deset odigranih utakmica prema službenoj tablici La Lige nalazi se na sedmom mjestu, s 12 bodova manje od vodećeg Atletico Madrida te, pomalo šokantno, samo tri boda iznad 18. mjesta koji vodi u Segundu, drugi razred španjolskog nogometa. Uz Cádiz, za Barcelonu ove su sezone kobni bili Getafe, vodeći Atletico Madrid i najveći rival Real Madrid. U ovoj čudnoj godini s kraćim i nekarakterističnim pripremama novi trener nije se isplatio kao rješenje, barem zasad. Naime, Ronald Koeman uigrava novu formaciju 4-2-3-1 koja se prema rezultatima još nije primila u automatizme momčadi. Isto tako, zbrci u redovima Barcelone doprinosi i činjenica da je dosadašnji predsjednik Josep Maria Bartomeu pod raznim pritiscima unutar organizacije i financijskim problemima uzrokovanim koronavirusom dao ostavku. Tada je za privremenog predsjednika imenovan Carles Tusquets, koji je nedavno ponovno uzburkao strasti izjavom da bi se prodajom Messija prošlo ljeto riješili svi financijski problemi Barcelone, prenosi Sky Sports. Trenutno jedina pozitivna vijest u i oko kluba je prvo mjesto u skupini Lige prvaka s maksimalnih pet pobjeda.

Messi u središtu pozornosti

Lionel Messi jedan je od najboljih nogometaša svih vremena i simbol Barcelone te je njegova izjava da želi otići ovo ljeto bila šokantna za sve u klubu. Argentinac je s Barcelonom osvojio čak devet prvenstava i četiri lige prvaka uz sva moguća individualna priznanja. Na kraju je ostao nesretan u klubu jer, kako je on sam rekao, nije želio s Barcelonom na sud gdje bi se sporili oko ogromne odštetne klauzule od 700 milijuna eura, prenosi Index. Njegova nemotiviranost izražava se u tome da je tek 13. u poretku strijelaca La Lige i deseti u poretku strijelaca Lige prvaka. Kao takav koči bilo kakve promjene koje bi se mogle uspostaviti u klub koji se godinama oslanja na Messija te degradira La Masijine prošle uspjehe preplaćujući strane talente poput Antoinea Griezmanna i Ousmanea Dembéléa. Barcelona je Griezmanna prema Transfermarktu platila 120 milijuna eura, a i dalje nije pokazao razinu igre koju je imao u Atlético Madridu. S druge strane, Dembéléa se više može vidjeti na tribinama ozlijeđenog nego što provodi vrijeme na terenu.
28. travanj 2024 20:16