StoryEditor

OBNOVA ĆE PRIČEKATI Studenti petog i šestog paviljona na ‘Savi‘ mogu biti u sobama i iduće akademske godine

Renovacija starih paviljona u Studentskom domu Stjepan Radić kreće u akademskoj godini 2024./2025.

08/06/2023 u 06:46 h
17334
FRANKA KOPILAŠ/GLOBAL

Obnova petog i šestog paviljona u Studentskom domu Stjepan Radić kreće u akademskoj godini 2024./2025., a ne iduće kako je ranije najavljeno. Studenti će tako moći ostati u svojim sobama cijelu iduću akademsku godinu, uključujući i ljetne rokove, objavio je Studentski Odbor Sava.

Renovacija starih paviljona trebala je započeti krajem ove godine zbog slabije kvalitete i standarda u odnosu na ostale paviljone koji su odavno obnovljeni. Za stanare paviljona predviđena su sredstva za financiranje privatnog smještaja dok traje obnova. Prema planu, paviljoni će biti rekonstruirani te podignuti na novu razinu, a povećat će se smještajni kapacitet. Sobe kao i ostale prostorije u domu trebale bi dobiti novi namještaj.

"Nemam pojma gdje ću nagodinu jer nisam sigurna kada kažu da će nam biti odobrena sredstva za privatni smještaj hoće li to biti jednokratna pripomoć kao što se i sad može prijaviti ili nešto drugo ii hoće li to pokriti u potpunosti troškove stana", brine se stanovnica 6. paviljona Marija Staronja.

Cilj obnove je stvoriti jednake šanse za sve studente, da bi bili članovi akademske zajednice bez obzira na njihovu financijsku situaciju.

Vezani članci
27. travanj 2024 08:23