StoryEditor

OBNOVA PMF-A Tri godine nakon potresa obnavljaju se stradale zgrade

Tijekom obnove aktivnosti se održavaju na nekoliko zakupljenih lokacija

28/03/2023 u 20:15 h
12754
GLOBAL

Zagrebački Prirodoslovno-matematički fakultet (PMF) provodi obnovu na tri lokacije stradale u zagrebačkom i petrinjskom potresu prije tri godine. Posebno su oštećene zgrade za Biološki i Geografski odsjek koje su smještene u centru Zagreba, a izgrađene su krajem 19. stoljeća, navodi Universitas

Za vrijeme obnove fakultetske aktivnosti održavaju se u zakupljenim prostorima pa je tako Geografski odsjek premješten u prostore Hrvatskog katoličkog sveučilišta i poslovnog centra Cotra. Obnova odsjeka započela je prošle godine, a očekuje se da će u zimskom semestru sljedeće akademske godine započeti redovita nastava u obnovljenim prostorima.

Obnova zgrade Biološkog odsjeka na Rooseveltovom trgu započela je prije otprilike mjesec dana, a nastava se trenutno provodi na četiri lokacije među kojima su prostori upravne zgrade tvornice Kraš, prostori Veterinarskog fakulteta, prostori Fakulteta filozofije i religijskih znanosti te prostori ostalih odsjeka PMF-a na Horvatovcu. Planirano je da radovi završe za godinu i pol. 

"Oštećene su nam sve zgrade u sklopu fakulteta. Na brojnima su popadali dijelovi fasadnih cigli, na nekima su se urušile stropne konstrukcije, a na svim objektima u centru su nam se urušili dimnjaci", komentirala je za Jutarnji list prije tri godine tadašnja dekanica Aleksandra Čižmešija. 

Vezani članci
19. travanj 2024 22:02