StoryEditor

OPROŠTAJ KAPETANA Dinamo upisao nova tri boda, Ademi odigrao zadnje minute u plavom dresu

Imao je kratko razdoblje igranja u Lokomotivi, a kroz sve ostalo vrijeme je postao jedan od najvećih igrača Dinama modernog doba

20/03/2023 u 15:00 h
<p>L</p>
LMARKO LUKUNIC/PIXSELL

U derbiju 26. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige Dinamo je na Maksimiru svladao Rijeku rezultatom 1:0 te prekinuo mini krizu od tri ligaške utakmice bez pobjede. Pogodak za pobjedu postigao je Stefan Ristovski u 67. minuti nakon ubačaja iz kuta, a asistent je bio Martin Baturina.

Ono što je obilježilo ovaj derbi svakako je posljednja utakmica i oproštaj Dinamova kapetana Arijana Ademija koji je u klub došao 2010. godine iz Šibenika. Imao je kratko razdoblje igranja u Lokomotivi, a kroz sve ostalo vrijeme je postao jedan od najvećih igrača Dinama modernog doba.

U tom je periodu postao najtrofejniji igrač u povijesti Dinama, osvojio je 21 trofej od čega 11 naslova prvaka, šest puta podigao je Rabuzinovo sunce osvojivši kup te ima četiri Superkupa. Također je igrač s najviše nastupa za modru momčad u europskim natjecanjima, a s 13 pogodaka peti je najbolji strijelac u Europi, stoji na službenoj stranici kluba.

Ademi je za momčad hrvatskog prvaka sveukupno upisao 373 nastup te je pritom postigao 41 pogodak i upisao 30 asistencija. Karijeru će nastaviti u kineskom prvoligašu Beijing Guoanu s kojim je potpisao trogodišnji ugovor. Na lijepi način su se od Ademija oprostili i Bad Blue Boysi koji su podigli koreografiju s velikom slikom Ademija te inicijalima imena i prezimena sa strane.

Dinamo je ovom pobjedom došao do 59. boda te bježi devet bodova drugoplasiranom Hajduku, dok je Rijeka na šestom mjestu s 34 boda, no udaljeni su samo dva boda od europskih pozicija. Nakon reprezentativne stanke Dinamo će gostovati u Velikoj Gorici, dok će Rijeka na Rujevici ugostiti Osijek.

Vezani članci
25. travanj 2024 17:48