StoryEditor

PLACe MARKET Jeste li čuli za novi cool street food festival na Dolcu?

PLACe Market održava se i ovog petka na zagrebačkom Dolcu s obzirom na najavljeno lijepo vrijeme

Autor:
Maja Zadravec
18/04/2024 u 07:00 h
18292
FACEBOOK PLACE MARKET

Za sve ljubitelje hrane i street fooda i ovog petka održava se poznati PLACe Market. Projekt je to kojim se oživljavaju gradske tržnice i predstavlja gastro ponuda njihovih gradova, a u Hrvatskoj se održava drugu godinu za redom. Tržnice tako navečer postaju mjesta okupljanja i druženja te prilika poznatim kuharima da predstave svoja jela posjetiteljima.

Ideja je da se projekt održava petkom nakon radnih sati kako bi se ljudi mogli opustiti i uživati u raznim kulturnim, gastro i zabavnim ponudama koje ovaj projekt nudi.

Gastronomski put kroz svijet

Što se tiče ponude hrane za svakog se može pronaći nešto. U ponudi se nalaze brojna internacionalna jela. Posjetitelji će tako kušajući razna jela moći proći gotovo čitav svijet. Od poznatih japanskih specijaliteta, svima omiljene talijanske tjestenine pa sve do tradicionalne hrvatske kuhinje.

Svima poznati hrvatski specijaliteti dobili su i nova neobična izdanja za koja su mnogi Zagrepčani i turisti stajali u redu. Gastronomad, Marin Rendić, Christijan Misirač i Katarina Vrenec samo su neki od poznatih i cijenjenih kuhara koji se i ove godine vraćaju na zagrebački PLACe Market.

Ove godine i na splitskom Pazaru

PLACe Market održava se svakog sunčanog petka u centru Zagreba na tržnici Dolac. Projekt će na Dolcu biti otvoren mjesec dana, od 12. travnja do 12. svibnja. Ako tog dana kada se održava PLACe Market pada kiša - ništa od festivala.

Ove godine projekt se održava i u Splitu na Pazaru. Otvaranje sezone je u ovu subotu, 20. travnja, a održavat će se svake subote sve do 18. svibnja.

Vezani članci
05. svibanj 2024 04:49