StoryEditor

PODJELA BODOVA Rijeka i Osijek remizirali na Rujevici

Iako su domaćini vodili do 94. minute, nisu uspjeli upisati pobjedu

02/04/2023 u 19:48 h
11834
PEXELS

Nogometaši Rijeke i Osijeka odigrali su 1:1 u derbiju 27. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige na Rujevici. Strijelac za domaćine bio je Matija Frigan u 31. minuti iz kaznenog udarca, a za goste je prije samog kraja a 94. minuti za poravnanje pogodak postigao Mihael Žaper.

Burno je otvorena utakmica na Rujevici pa je tako već u trećoj minuti domaći igrač Niko Janković pogodio okvir vrata. Igralo se vrlo otvoreno s obje strane, a poveli su domaćini u 31. minuti. Mihael Žaper igrao je rukom u svom kaznenom prostoru te je dosuđen jedanaesterac kojeg realizira Matija Frigan za vodstvo Rijeke.

Šanse su se nastavile nizati i nakon prvog gola na utakmici, no do kraja poluvremena nije bilo novih pogodaka. U drugom dijelu gosti su više pritiskali prema naprijed te nisu bili daleko od izjednačenja već na samom početku kada je nakon udarca Ivana Fiolića Niko Galešić izbio loptu s gol crte.

Iako su domaćini odolijevali šansama Osijeka i vodili do 94. minute, nisu uspjeli upisati pobjedu. Slovenski lijevi bek Mario Jurčevič ubacio je loptu iz prekida, a na petercu se našao Mihael Žaper te je anulirao svoje igranje rukom i postigao pogodak za konačnih 1:1.

Bodovna razlika između ove dvije momčadi nije se mijenjala, Osijek je došao do 38. boda, a Rijeka do 35., stoji na SofaScoreu. U drugom susretu dana Lokomotiva i Varaždin u Kranjčevićevoj također su odigrali 1:1.

Vezani članci
27. travanj 2024 22:26