StoryEditor

‘PRAVI KRIVI PUT‘ Mjuzikl donosi suvremene trendove s Broadwaya i dašak svjetskog kazališnog stila

Inspiriran je pričom iz filma ‘Tootsie‘ koja prati talentiranog neuspješnog glumca u njegovim pokušajima da izgradi karijeru na razne načine, rekla je Tihana Strmečki, redateljica, koreografkinja i producentica

26/04/2023 u 06:03 h
16958
Lucija Tandara

Upornost u ostvarenju snova, čak i kada se odabere krivi put, glavna je tema mjuzikla "Pravi krivi put" koji će se premijerno održati u subotu u Centru za kulturu Trešnjevka. Izvodi se u dva termina, u 18 sati i u 20:30. Mjuzikl je rezultat višemjesečnog rada unutar tečaja scenske prakse u Plesnom klubu JazzElle. Pretprodukcija predstave krenula je polovicom prošle godine, a aktivno se postavlja od početka ove godine.

Priča prati Viktora Lovrića, talentiranog i ambicioznog glumca koji sazna da se postavlja novi mjuzikl "Zlatarevo srebro" i da traže glumicu za ulogu Magde Paprenjak. Nepromišljeno odluči izaći na audiciju kao Lovorka Vičić - njegov ženski alter ego i dobiva ulogu. 

"Kao amaterskom glumcu zanimljivo mi je igrati glumca koji se toliko silno trudi uspjeti ali mu uvijek fali "ono nešto". Mislim da nam svaka uloga pomaže da otkrijemo nešto novo o sebi i prijeđemo na novu stepenicu - i na sceni i u privatnim životima", rekao je Robert Janđel, koji uz Frana Gamulina, igra glavnu ulogu.

Mjuzikl je jedan od najzahtjevnijih scenskih formi koji usklađuje vještine plesa, pjevanja i glume. U "Pravom krivom putu" sudjeluje 15 mladih umjetnika koji su vješti u barem jednom od tri područja, a u ostalima su se usavršavali ove sezone, objasnila je redateljica, koreografkinja i producentica Tihana Strmečki i dodala da koreografija prati suvremene trendove s Broadwaya i donosi dašak svjetskog kazališnog stila.

"Sam mjuzikl inspiriran je pričom iz filma 'Tootsie' koja prati talentiranog neuspješnog glumca u njegovim pokušajima da izgradi karijeru na razne načine, od kojih je jedan pretvaranje da je ženskog roda da bi dobio dobru ulogu", otkrila je Strmečki koja dugi niz godina educira amatere u području mjuzikla kao koreografkinja i redateljica.

Vezani članci
06. svibanj 2024 16:03