StoryEditor

PROVALE NA ‘SAVI‘ Zaštitar izjavio da on ne bi ni zvao policiju, oštećeno deset soba

Mnogi su studenti iskazili zabrinutost radi razine sigurnosti na ‘Savi‘ te nezadovoljstvo zaštitarima i upravom SC-a

Autor:
Global
29/12/2023 u 18:49 h
14948
JOSIPA MILAVIĆ

Provaljeno je u niz soba u Studentskom domu Stjepan Radić u Zagrebu, objavio je zabrinuti i oštećeni student u Facebook grupu namjenjenu stanarima ovog zagrebačkog doma. 

"Jučer poslijepodne kad sam se vratio u dom zatekao sam razvaljena vrata sobe. Policija se tek jutros zvala i sad kad su došli gospodin zaštitar je izjavio da on ne bi ni zvao policiju, ali eto, rekla mu je upraviteljica", napisao je jutros student.

Dodao je da je provaljeno sobe u 5. paviljonu, a nakon njegove prijave u četvrtak oko 17 sati, "zaštitari su tek oko ponoći prošetali paviljonom i pogledali ostale sobe".

Studenti nesigurni i nezadovoljni

"Također, kamere su relativno nedavno postavljene na sve ulaze paviljona i naravno da baš te na petom paviljonu ne rade. Pitanje je što je s ostalima. Stolar popravlja vrata od jutros tako da će sva vrata biti popravljena", napisao je student u grupi.

"Sad mi je policija pokucala na vrata, obaviješteni su svi kojima je provaljeno i sobe će biti zapečaćene ako trenutno niste u domu", dojavio je student u komentarima.

Njegova objava nije prošla nezamijećeno. Mnogi su studenti iskazili zabrinutost radi razine sigurnosti na "Savi" te nezadovoljstvo zaštitarima i upravom SC-a.

"Birno da nas zaštitari štite od druženja", napisao je jedan student osvrnuvši se na postrožene uvjete regulacije okupljanja studenata, pa dodao: "jedini posao im je štititi dom od krađa i provala i nikad ga ne obavljaju dobro"

"Još jedna sramota Uprave SC-a", pišu dalje revoltirani studenti.

Nije provaljeno nego su sobe ‘oštećene‘?

Za komentare o sigurnosti studenata i postupanju prozvanih zaštitara, obratili smo se i Upravi Doma te SC-u. Od Uprave nismo dobili odgovor, a SC je poslao kratko priopćenje u kojem navode da je ukupno primjećeno oštećenje na deset soba.

"Prema prvim saznanjima, nije došlo do provala u studentske sobe te pretpostavljemo da se radi o vandalskom činu", ističu iz Ureda ravnatelja SC-a. Dodaju da su stanari oštećenih soba obaviješteni o situaciji, a da su neki od njih došli u studentski dom i nisu primjetili da su im otuđene stvari.

Osim suhoparnog priopćenja koje su uputili, nismo dobili komentar na navode o zakašnjelim i neadekvatnim postupanjima zaštitara doma kao ni što se radi da bi povećali sigurnost studenata stanara doma. Pune odgovore Uprave Doma i SC-a na naša pitanja objavit ćemo kada i ako pristignu.

Vezani članci
28. travanj 2024 12:06