StoryEditor

RADIONICA UPCYCLED UKRASA NA FFZG ‘Najljepši su darovi napravljeni vlastitim rukama‘

21/12/2022 u 06:32 h
14512
UNSPLASH

Studenti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, u sklopu inicijative Zeleni Filozofski, pokrenuli su radionicu upcycled ukrasa. Riječ je o izradi božićnih poklona od materijala kao što su plastične čaše, čepovi i role wc papira.

"Cilj ove radionice je pokazati da se mnogo toga može napraviti od nečega za što se naizgled mislilo da nije moguće", rekao je student Lovro Turalija iz Inicijative Zelenih te nadodao da je glavna poruka radionice da su najljepši oni darovi napravljeni vlastitim rukama. Radionica upcycled ukrasa održat će se u četvrtak, 22. prosinca od 17 do 20 sati, u predavaonici A107.

Prijave su moguće putem obrasca, a potrebno je donijeti sljedeće: prazne gotove role wc papira, akrilne boje po želji (u božićnom duhu), kistove, prazne plastične boce, ukrasne trakice i čepove od plastičnih boca. Problem najčešće predstavlja mali interes ljudi po pitanju zaštite okoliša što se odrazilo na odaziv radionice, ali Lovro smatra da ih to neće spriječiti za daljnju realizaciju nadolazećih projekata.

"Imamo deset sigurnih potvrđenih dolazaka. U obzir se mora uzeti da je sada također i zadnji tjedan pred božićne praznike pa je mnogo studenata već otišlo doma", objasnio je Lovro i zaključio da uz odgovorno ponašanje, božićno darivanje može biti drugačije od uobičajene kupovine skupocjenih poklona.

Vezani članci
18. travanj 2024 21:02