StoryEditor

REKTOROVA NAGRADA Objavljen popis dobitnika, među njima i studenti FPZG-a

‘Nagradu smo priželjkivali i u jednu ruku očekivali jer smo napravili zaista detaljno istraživanje i kvalitetan rad na kojem smo radili šest mjeseci‘, ističe dobitnica Antonija Majdančić

20/09/2022 u 07:43 h
12993
PRIVATNA ARHIVA

Sveučilište u Zagrebu na svojim je mrežnim stranicama objavilo dobitnike Rektorove nagrade za akademsku godinu 2021./2022. Na temelju prijedloga Povjerenstva, rektor Sveučilišta Damir Boras odlučio je da će biti nagrađeno ukupno 176 radova u šest kategorija, stoji u priopćenju. Među dobitnicima su i studenti politologije s Fakulteta političkih znanosti.

Antonija Majdančić zajedno sa svojim kolegama dobila je nagradu u području za timski znanstveni i umjetnički rad na temu korupcije i njezine veze s institucionalnim povjerenjem i političkom participacijom mladih. Svoje oduševljenje nagradom ne krije.

‘Mentor nas je tražio maksimum’

“Nagradu smo priželjkivali i u jednu ruku očekivali jer smo napravili zaista detaljno istraživanje i kvalitetan rad na kojem smo radili šest mjeseci”, ističe Antonija te objašnjava o čemu je srž rada.

“Ovim radom kolege i ja htjeli smo pokazati koliko zapravo utjecaj korupcije i njezina prisutnost u društvu i sustavu utječu na participaciju mladih u političkim procesima i politički važnim pitanjima, a nema puno radova na tu temu iako je prisutnost korupcije u društvu problem o kojem se treba pričati i pisati”, kaže Antonija.

“Kolege koje su radile sa mnom bili su zainteresirani za temu korupcije i percepcije mladih o korupciji, to su Nikolina Bralić, Mirta Čenić, Adrian Roko Kujundžić, Bruno Aleksić te Ivana Badžek, koja je inicirala ovaj projekt, a zahvaljujem se i našem mentoru, profesoru Kosti Bovanu koji je bio vrlo temeljit u ispravljanju rada te je od nas tražio maksimum zbog kojeg smo i dobili ovu nagradu”, zaključuje studentica.

Osim ovog tima i njihovog rada “Kad kradu svi, zašto ne bismo i mi?: Korupcija i njena veza s institucionalnim povjerenjem i političkom participacijom mladih”, nagrađen je i projekt Mala škola diplomacije. Nagrađeni su Damjan Stanić, Ivan Mihačić, Ivan Dominik Dragović, Karlo Kučan, Karla Žeželić, Lea Fabić, Lea Križmančić, Lucija Požgaj, Martina Lozo, Mislav Majcan, Paula Anić, Ursula Klisović i Viktor Meczner.

Svečana dodjela Rektorove nagrade održat će se u srijedu 28. rujna 2022. u 13.30 sati u dvorani Auditorium maximum na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, a nagrađeni radovi javnosti će biti predstavljeni na posebnoj izložbi koja će biti organizirana u virtualnom okruženju.

Prijavljeno je 218 radova

Podsjećamo, pravo prijave za nagradu imali su svi studenti preddiplomskih, diplomskih te integriranih preddiplomskih i diplomskih studija Sveučilišta u Zagrebu, a prijavljeno je 218 radova nakon čega je rektor Boras donio konačnu odluku o dobitnicima.

U kategoriji za individualni znanstveni i umjetnički rad jednoga ili dva autora Rektorovom nagradom bit će nagrađeno 109 radova, a u kategoriji za timski znanstveni i umjetnički rad (od tri do deset autora) njih 18. Jedna Rektorova nagrada bit će dodijeljena u kategoriji za individualni ili timski znanstveni i umjetnički rad u području translacijskih istraživanja (jedan do deset autora), a njih osam za “veliki” timski znanstveni i umjetnički rad (više od deset autora).

Za posebne natjecateljske uspjehe pojedinaca ili timova (na prijedlog čelnika sastavnice ili rektora) bit će dodijeljeno pet Rektorovih nagrada, dok će za društveno koristan rad u akademskoj i široj zajednici (na prijedlog čelnika sastavnice ili rektora) nagrađeno biti ukupno 35 radova.

Vezani članci
18. travanj 2024 12:00